Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 10:19

Δημοπρασία Indian Board Track Racer του 1914

Ο οίκος δημοπρασιών Mecum Auctions δημοπρατεί μια πανέμορφη Indian Board Track Racer του 1914, κομπλέ με την απαραίτητη σκουριά και πατίνα. Ίσως όμως αυτή η κατάσταση να την κάνει ακόμα πιο ελκυστική -και σίγουρα αρκετά πιο οικονομική.

Οι εν λόγω 8βάλβιδες δικύλινδρες χιλιάρες μοτοσυκλέτες της Indian προορίζονταν για αγώνες σε ξύλινες πίστες (Board Tracks), πριν η αγωνιστική σκηνή μεταφερθεί σε πίστες ιπποδρόμων (Dirt Track Racing).

Η μοτοσυκλέτα της δημοπρασίας είχε αρχικά βρει τον δρόμο της για την Ουρουγουάη από έναν αγωνιζόμενο ονόματι Lucchese, που ήθελε να την «τρέξει» στη Νότια Αμερική. Μην μπορώντας όμως να βρει ανταγωνισμό, η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιήθηκε σε αγώνες επίδειξης μέχρι τη δεκαετία του 1930, όπου και πήρε τη θέση της στο γκαράζ.

Η αναπαλαίωση που της έχει γίνει είναι βασική, ενώ λειτουργεί κανονικά.

Ο οίκος Mecum πιστεύει πως η μοτοσυκλέτα θα πιάσει 75-85.000 δολάρια, ήτοι 68-77.000 ευρώ.

Αν ενδιαφέρεστε να την «χτυπήσετε», η σελίδα της δημοπρασίας της είναι ΕΔΩ. 

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 10:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube