.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 15:23

H Honda αναπαλαίωσε ένα φορτηγάκι Chevy που χρησιμοποιούσε τη δεκαετία του 60

Φέτος η American Honda Motor Co. γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της και επ’ ευκαιρία αναπαλαίωσε ένα Chevy Apache pickup σαν αυτά που χρησιμοποιήσαν οι πρώτοι της πωλητές.

Η Honda πρωτοπάτησε στις ΗΠΑ το 1959 και ένα από τα πρώτα βήματα στο στήσιμο του δικτύου της ήταν η αγορά δέκα μικρών φορτηγών Chevy Apache. Ήταν βαμμένα σε κοινά χρώματα και αποτέλεσαν το εργαλείο των πωλητών της που γυρνούσαν τη χώρα κουβαλώντας μοτοσυκλέτες για δειγματισμό.

Η «εισβολή» του Soichiro Honda στις ΗΠΑ ήταν κάτι παραπάνω από πετυχημένη: ως το 1965 είχε γίνει η πρώτη δύναμη της εγχώριας αγοράς με το απίστευτο μερίδιο του 72%!

Γιορτάζοντας φέτος τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της, η American Honda αναπαλαίωσε ένα Chevy Apache του 1961 στην πλήρως αυθεντική του μορφή, συμπεριλαμβανομένης και της χαρακτηριστικής βαφής.

Και, για να δέσει η όλη εικόνα, στην καρότσα του φορτώθηκαν δύο μοτοσυκλέτες που αποτέλεσαν το ζεστό ψωμάκι που πουλούσε η Honda τη δεκαετία του 60: ένα Super Cub 50 και ένα CB160, αμφότερα μοντέλα του 1965.

Το φορτηγάκι-ταξίδι στον χρόνο θα επισκεφτεί φέτος πολλές εκδηλώσεις της American Honda για να 60άχρονά της, εκθέσεις κλασικών οχημάτων και θα πρωταγωνιστήσει στο περίπτερο της εταιρείας στη μεγάλη έκθεση SEMA 2019, πριν καταλήξει ως μόνιμο έκθεμα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Torrance, California.

Το Chevrolet Apache φορούσε έναν V8 κινητήρα 4,638 cc που απέδιδε 160 hp μέσω τριτάχυτου κιβωτίου.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon