.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 12:28

Ride to Work Day – Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Η διεθνής ημέρα “Πάω στη Δουλειά με Μοτοσυκλέτα” φέτος πέφτει τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, μόνο που εδώ αυτή είναι αργία και φυσικά …δε θα πάμε στη δουλειά καθόλου!

Το έθιμο με τις αφιερώσεις μιας ημέρας του χρόνου σε κάποιον, συνήθως ευγενή, σκοπό – διότι υπάρχουν και εκείνες οι “άλλες” μέρες, όπως η Steak and Blowjob Day στις 14 Μαρτίου ως αντίδοτο στον Άγιο Βαλεντίνο – καλά κρατεί και μια από αυτές είναι ιδιαίτερα γνωστή στους μοτοσυκλετιστές.

Μιλάμε για τη Ride to Work Day, τη μέρα εκείνη του χρόνου που μας προτρέπουν να αφήσουμε σπίτι το αυτοκίνητο και να πάμε στη δουλειά με τη μοτοσυκλέτα μας. Ίσως για τους περισσότερους από όσους μας διαβάζετε αυτή να είναι ούτως ή άλλως η καθημερινότητά σας (όπως είναι και για μας), αλλά η ουσία είναι πως ως κίνηση είναι θετική.

Μόνο που φέτος υπάρχει ένα μικρό θεματάκι που αφορά μάλλον μόνο την Ελλάδα. Βλέπετε, η 17η Ιουνίου φέτος συμπίπτει με την αργία του Αγίου Πνεύματος, οπότε για τους περισσότερους Έλληνες η μέρα αυτή θα είναι μάλλον η “Ride to the Beach Day” (στην Παραλία), ή “Ride to Coffee Day” (για Καφέ), ή εν πάση περιπτώσει θα είναι σίγουρα η “Don’t Ride to Work Day” – εξαιρούνται μόνο όσοι όντως θα δουλεύουν, δηλαδή όσοι θα μας σερβίρουν τον εν λόγω καφέ, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κ.ο.κ.

Πάντως, μιας και οι αφιερωμένες αυτές μέρες είναι στη μόδα, προτείνουμε στη FIM, τη FEMA ή σε όποιον άλλον είναι αρμόδιος για τη θέσπισή τους, μια ιδέα που νομίζουμε πως θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική: Park your Motorcycle like a Car Day, Ημέρα Παρκαρίσματος της Μοτοσυκλέτας σαν Αυτοκίνητο. Να ακουστούμε δε θέλουμε;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 12:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon