.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 11:15

H Suzuki ετοιμάζει μικρή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στην Ινδία

Η είδηση είναι επίσημη και προέρχεται από τον πρόεδρο της Suzuki Motorcycle India, ο οποίος απεκάλυψε το προφανές.

“Είναι μια διαδικασία υπό εξέλιξη, αλλά το σχέδιο έχει ξεκινήσει. Δεν είμαι σίγουρος πότε θα βγει στην αγορά, γιατί και η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει δημοσιοποιήσει μόνο τις προθέσεις της. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να γίνει και σχετική νομοθεσία. Τώρα δεν έχουμε σαφείς κανονισμούς και, όσο η κατάσταση μένει έτσι, είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε κατασκευαστή να κάνει τον προγραμματισμό του. Αυτά τα θέματα είναι ακόμη υπό διερεύνηση, αλλά η βασική δουλειά έχει ήδη αρχίσει.”

Τάδε έφη (όχι Ζαρατούστρα φυσικά, αλλά) Devanish Handa, δηλαδή ο αντιπρόεδρος της Suzuki Motorcycle India Private Limited, εξηγώντας σε λίγο μεγαλύτερο βάθος αυτό που είχε ήδη επιβεβαιώσει προηγουμένως ο προϊστάμενός του και πρόεδρος της Ινδικής Suzuki, Koichiro Hirao: η Suzuki εξελίσσει τη βάση για μικρές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στην Ινδία.

Στη ρίζα της όλης συζήτησης βρίσκεται φυσικά η πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ινδίας πως από το 2025 θέλει να απαγορεύσει την πώληση βενζινοκίνητων δικύκλων κάτω των 150 cc και στη θέση τους να πωλούνται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Σε μια αγορά που ετησίως πωλούνται 21 εκατομμύρια δίκυκλα και μάλιστα στη συντριπτική τους πλειοψηφία μικρών κυβισμών, προφανώς ο εμπλεκόμενος αριθμός είναι απλά τεράστιος και απειλεί να αλλάξει εκ βάθρων τις ισορροπίες της εγχώριας αγοράς – αλλά και της παγκόσμιας.

Όπως είπε και ο Handa, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει μείνει μόνο στην πρόθεσή της, καμιά εταιρεία δεν προτίθεται να παρουσιάσει κάτι συγκεκριμένο. Αυτό προφανώς θα γίνει όταν θα έχει συνταχθεί και ψηφιστεί η σχετική νομοθεσία, ώστε να γνωρίζουν ποια μοντέλα θα βγουν εκτός υποχρεωτικά εκτός αγοράς και, το σημαντικότερο, ποιες θα είναι οι προδιαγραφές των ηλεκτρικών δικύκλων που θα τα αντικαταστήσουν.

Μπορεί λοιπόν να είναι όλοι σε αναμονή πολιτικών εξελίξεων, ωστόσο η βασική δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει – και είμαστε βέβαιοι πως και άλλοι κατασκευαστές θα μιμούνται τη Suzuki, απλά δεν το έχουν δημοσιοποιήσει ίσως ακόμη.

(Στη φωτογραφία βλέπουμε το πρωτότυπο Extrigger, το οποίο είχε παρουσιάσει η Suzuki στο Tokyo Motor Show 2013 και αποδεικνύει πως η έρευνα στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι σημερινή είδηση για τους μηχανικούς της εταιρείας.)

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 11:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon