.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 11:18

Πως Kawasaki και KTM βρέθηκαν κοντά, μέσω της Modenas και της Bajaj

Το 1995, η Kawasaki αναλαμβάνει τον ρόλο του τεχνικού σύμβουλου στην νεοιδρυθείσα τότε Modenas, αποκτώντας έτσι μια πρόσβαση στις αγορές της νοτιανατολικής Ασίας. Έκτοτε, η συνεργασία αυτή εδραιώθηκε και σε επιχειρηματικό – οικονομικό επίπεδο, με την Kawasaki να αποκτά το 19% των μετοχών της Modenas.

Με αποφασιστικές κινήσεις τον τελευταίο καιρό όμως, η Kawasaki ανέβασε το ποσοστό αυτό αρχικά στο 30% και αμέσως μετά στο 48%, φθάνοντας πολύ κοντά σε πλειοψηφικό μερίδιο, το οποίο προς το παρόν, κατέχει ο επενδυτικό μαλαισιανός όμιλος DRB-HICOM, με 52%.

Τα ακριβή επιχειρηματικά σχέδια της Kawasaki δεν τα γνωρίζει κανείς, είναι ηλίου φαεινότερο όμως, ότι ενδιαφέρεται σε μεγάλο βαθμό για την Modenas. Η Μαλαισιανή εταιρεία, παράγει κατά κύριο λόγο παπιά, ένω έχει στην γκάμα της δύο μοντέλα scooter, εκ των οποίων το ένα μοιάζει (ίδιο είναι…) με KYMCO X-Town.

Παράλληλα, η Modenas διαθέτει και μοτοσυκλέτες, οι οποίες είναι rebuged μοντέλα της ινδικής Bajaj, τα γνωστά μας Pulsar NS/RS200, το Dominar 400 και το V15.

Πως όλο αυτό μπορεί όμως να οδηγήσει σε επιχειρηματικό συνοικέσιο Kawasaki και KTM; Απλό είναι, η Bajaj συνεργάζεται πολύ στενά με την KTM και η πρώτη δίνει μοντέλα της στην Modenas, η οποία με την σειρά της συνεργάζεται πολύ στενά με την Kawasaki. Τον ρόλο της… προξενήτρας σε αυτή την περίπτωση, τον αναλαμβάνει η Modenas λοιπόν.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής βέβαια κάποια ένδειξη για κάτι τέτοιο, ωστόσο υπενθυμίζουμε ότι η Kawasaki δεν έχει πρόβλημα στο rebadge, το KLV 1000 ήταν ένα V-Strom 1000 και τα scooter της σειράς “J”, είναι KYMCO.

To που μπορεί να οδηγήσει όλο αυτό κανείς δεν ξέρει, το σίγουρο είναι πάντως ότι Kawasaki και KTM έχουν βρεθεί πολύ κοντά και ανά πάσα στιγμή, μπορεί να ξεκινήσει κύκλος συζητήσεων που θα οδηγήσει σε συνεργασίες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon