.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 14:08

Yamaha - Άνοιξε η έκθεση προς τιμή του Jarno Saarinen στο Τόκυο

Φόρος τιμής στο αδικοχαμένο Φινλανδό

Όπως είχαμε προλογίσει στις αρχές του Απρίλη, η Yamaha Motor εγκαινίασε μια έκθεση αφιερωμένη στον σπουδαίο Φινλανδό πρωταθλητή των GP, Jarno Saarinen.

Η έκθεση φιλοξενείται στο εταιρικό μουσείο της Yamaha στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, Τόκυο, όπου στον ειδικό χώρο που στήθηκε επ' αυτού εκτίθεται μια ρέπλικα της TD-3, της μοτοσυκλέτας με την οποία ο Saarinen κατέκτησε τον τίτλο των GP250 το 1972 για να γίνει ο πρώτος Φινλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της χώρας.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο πρόεδρος της Yamaha Motor Co., Yoshihiro Hidaka, παρουσίασε ένα φωτογραφικό άλμπουμ που βλέπει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας, παρουσία της συζύγου του Saarinen, Soili.

Αυτό το άλμπουμ ήταν και η αφορμή για την έκθεση, η οποία ενσωματώνεται σε μια σειρά εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ιαπωνίας-Φινλανδίας. Το φωτογραφικό λεύκωμα - γεμάτο με ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το ταξίδι που είχε κάνει ο πρωταθλητής μαζί της στην Ιαπωνία το 1972 - βρέθηκε ξεχασμένο σε κούτες στις αποθήκες της Yamaha και τώρα η εταιρεία με την οποία μεγαλούργησε βρήκε την ευκαιρία να το δείξει το κοινό για πρώτη φορά, αλλά και να το παραδώσει επισήμως στη Soili Jaarinen.

"Οι αγώνες συνήθως απασχολούν μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, αλλά ο Jarno μπορούσε να κάνει πολλές δουλειές μηχανικού πάνω στη μοτοσυκλέτα του και εγώ τον βοηθούσα με όλα τα υπόλοιπα, οπότε πηγαίναμε στους αγώνες μαζί ως ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα φέρω αυτές τις φωτογραφίες και τις αναμνήσεις πίσω στη Φινλανδία," δήλωσε η χήρα του Saarinen, Soili.

"Θυμάμαι να τον βλέπω σε παλιά περιοδικά μοτοσυκλέτας όταν ήμουν φοιτητής, μα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δε φανταζόμουν πως θα είχα την ευκαιρία να παραδώσω επισήμως ένα άλμπουμ 40 χρόνια μετά στη σύζυγο ενός αναβάτη που τόσο πολύ θαύμαζα," σχολίασε ο πρόεδρος Hidaka.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στις 14 Απριλίου και θα παραμείνει ανοικτή ως τις 31 Μαΐου 2019.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 14:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon