.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 11:31

Trans Euro Trail – 38,000 km χωμάτινων διαδρομών για να γουστάρουμε!

Αφιλοκερδής πανευρωπαϊκή συνεργασία

Το Trans Euro Trail (TET) γεννήθηκε από την αντίστοιχη υπερατλαντική ιδέα, το Trans America Trail. Πρόκειται για μια διεθνή συνεργασία αναβατών που προτίθενται να χαρτογραφήσουν χωμάτινες διαδρομές στη χώρα τους και να προσφέρουν δωρεάν τον χάρτη σε μορφή συμβατή με συσκευές GPS (δηλαδή σε φορμά gpx).

To TET καλύπτει ήδη 31 χώρες της Ευρώπης, προσφέροντας χαρτογραφημένες διαδρομές συνολικού μήκους 38,000 χιλιομέτρων και κάθε ένας από αυτούς τους χάρτες έχει φτιαχτεί αφιλοκερδώς από τους αποκαλούμενους Linesmen (όχι τους επόπτες γραμμής στο ποδόσφαιρο!).

Ανάμεσα σε αυτούς συναντάμε και τον Μαρίνο Χονδρογιάννογλου, ο οποίος έχει συνεισφέρει αφιλοκερδώς με έναν χάρτη off road διαδρομών που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα, από τα ελληνοτουρκικά ως τα ελληνοαλβανικά σύνορα και από τη Θράκη ως την Πελοπόννησο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 11:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon