.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 12:38

12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 7 Απριλίου 2019

Κύριο αίτημα η δημιουργία ποδηλατοδρόμων στα αστικά κέντρα

Αν υπάρχει ένα όχημα προσωπικής μεταφοράς που να έχει την μεγαλύτερη συγγένεια με την μοτοσυκλέτα, αυτό είναι το ποδήλατο. Αγαπάμε ποδήλατο! Οι ποδηλάτες ισορροπούν και αυτοί σε δύο τροχούς, βιώνουν την ίδια ελευθερία και τις ίδιες συγκινήσεις και είναι εκτεθειμένοι στον καιρό και στους ίδιους κινδύνους με εμάς. Οι μοτοσυκλετιστές, οι “πεταλάτοι” φίλοι μας και οι πεζοί, συνιστούμε τις λεγόμενες “ευπαθείς ομάδες” των δρόμων και θεωρούμε ότι “καταλαβαινόμαστε” μεταξύ μας.

Για αυτό και θεωρούμε ότι αξίζει να προβληθεί η κινητοποίηση που διοργανώνεται για 12η χρονιά, από την ανοικτή συνέλευση ποδηλατών “ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ”, με βασικό αίτημα την δημιουργία σοβαρού και ολοκληρωμένοι δικτύου ποδηλατοδρόμων στα αστικά κέντρα της επικράτειας. Η Ελλάδα, συγκαταλέγεται στους ουραγούς των ευρωπαϊκών χωρών σε ότι αφορά στις ποδηλατικές υποδομές, εξακολουθώντας βλακωδώς να “αποθεώνει” το αυτοκίνητο, με μια… ξεδιάντροπη και απροκάλυπτη προτίμηση προς αυτό. Τα ξέρουμε και εμείς από την μεριά μας αυτά…

afisa poreias22

Στις 7 Απριλίου λοιπόν, οι φίλοι του ποδηλάτου θα πραγματοποιήσουν συμβολικές ποδηλατοπορείες στην Αθήνα (Πεδίον του Άρεως 12:00) και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, διεκδικώντας κάτι που θεωρείται  αυτονόητο σε άλλες χώρες. Ποδηλατοδρόμους και έναν ελάχιστο “ζωτικό χώρο” για ένα μέσο μεταφοράς που έχει την δύναμη να αλλάξει το πρόσωπο των πόλεων προς το πολύ καλύτερο. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τους χώρους συγκέντρωσης και τις διαδρομές των ποδηλατοπορειών που θα διεξαχθούν σε άλλες πόλεις, στην ιστοσελίδα ΠΟΔΗΛΑτισσΕΣ, καθώς και στην σελίδα τους στο facebook.

Σύντροχοι, καλή επιτυχία και αγωνιστικούς χαιρετισμούς! Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, παρά αυτά που μας χωρίζουν.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 12:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Triumph: The Ultimate Ride Quadro & Tekninen τα νέα μέλη του ACEM »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon