.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 11:45

Σύλληψη του Luigi Scavone, χορηγού των ομάδων Pramac και Forward

Φοροδιαφυγή… “μεγατόνων” το αδίκημα

H δίωξη οικονομικού εγκλήματος της Νάπολης, προχώρησε στην σύλληψη του Ιταλού επιχειρηματία, Luigi Scavone, ο οποίος φέρεται να μην έχει αποδώσει φόρους ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ (!), αποκρύπτοντας ή αλλοιώνοντας τα οικονομικά στοιχεία σε 32 εταιρείες ιδιοκτησίες του,  την περίοδο 2015-2017.

Ο Scalvone, o οποίος είναι επίσημος χορηγός των ομάδων Pramac (MotoGP/MotoE) μέσω της εταιρείας Alma, Forward (Μοτο2), καθώς και ιδιοκτήτης της ομάδος μπάσκετ της Tεργέστης (Alma Trieste), συνελήφθηκε στο σπίτι του, ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στο αεροδρόμιο με προορισμό το Ντουμπάι, έχοντας μαζί του μια μεγάλη βαλίτσα γεμάτη χρήματα.

Προς το παρόν, είναι άγνωστο το τι επιπτώσεις θα έχει η σύλληψη αυτή στις ομάδες των GP στις οποίες είναι χορηγός, ωστόσο η Pramac, με επίσημη δήλωση της, φρόντισε να ξεκαθαρίσει την νομική ακεραιότητα της:

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει και στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η εταιρεία Alma και προκειμένου να δώσουμε κάποιες απαντήσεις σε ορισμένα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, δηλώνουμε ξεκάθαρα, ότι η εταιρεία Alma, σχετίζεται με την ομάδα μόνο ως χορηγός και δεν υφίσταται καμία άλλη επιχειρηματική σύνδεση της Pramac, με αυτή. Η Pramac, ανήκει στην Pramac Racing Company και ο κύριος Luigi Scavone δεν είναι ούτε ιδιοκτήτης, ούτε μέτοχος της ομάδας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 11:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon