.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 15:11

Εκτός από ΚΤΜ, ο Cairoli θα τρέξει και με Lamborghini!

Νέα συνεργασία με αγωνιστικές βλέψεις στο βάθος

Το βιογραφικό του μετρά, ούτε λίγο ούτε πολύ, εννιά παγκόσμιους τίτλους ΜΧ, ενώ φέτος προηγείται στην βαθμολογία του MXGP μετά τον πρώτο αγώνα στην Αργεντινή. Ο λόγος για τον σπουδαίο Ιταλό αναβάτη, Antonio Cairoli, ο οποίος αυτή τη φορά έφτασε στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας χάρη σε μια εταιρεία που κατασκευάζει μάλλον το εντελώς αντίθετο από μοτοσυκλέτες motocross.

Καλεσμένος της Lamborghini, ο Cairoli βρέθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Sant’ Agata Bolognese της Ιταλίας, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Stefano Domenicali (καθ' όσον γνωρίζουμε πρόκειται για συνωνυμία με τον ομόλογό του της Ducati, Claudio Domenicali), και περιηγήθηκε στο μουσείο και το αγωνιστικό τμήμα της (Squadra Corse). Αυτά όμως ήταν απλά τα προβλεπόμενα της καλής φιλοξενίας, το ορεκτικό αν θέλετε.

Το κυρίως πιάτο αφορά τη νέα συνεργασία που άνοιξαν οι δύο πλευρές, κατά την οποία ο Cairoli θα κάνει στο άμεσο μέλλον δοκιμές με αγωνιστικές Lambo της Squadra Corse. Η εμπειρία του από συμμετοχές σε αγώνες ράλι αυτοκινήτων θα χρησιμεύσει σύντομα, καθώς ο αναβάτης πρόκειται να τρέξει σε μελλοντικούς αγώνες με το Urus ST-X – την αγωνιστική εκδοχή του πρώτου Super SUV της εταιρείας.

cairoli lamborghini 1

“Είμαι πραγματικά περήφανος που γίνομαι μέρος του κόσμου της Lamborghini,” σχολίασε ο Cairoli. “Έκανα ένα τουρ του εργοστασίου στη Sant’ Agata Bolognese και η εμπειρία ήταν φανταστική. Το ότι θα εμπλακώ στο customer racing program της εταιρείας συνιστά μια τεράστια ευκαιρία για μένα και είμαι ειλικρινά ευγνώμων. Πιστεύω πως η Lamborghini αντιπροσωπεύει την καλύτερη πλευρά της Ιταλικής παραγωγής και είμαι περήφανος που με επέλεξαν για έναν τέτοιο ρόλο.”

Δεδομένου ότι ο Cairoli είναι εργοστασιακός αναβάτης της ΚΤΜ στο ΜΧ εδώ και μερικά χρόνια, αρχικά ξενίζει κάπως αυτή η είδηση. Ο λόγος είναι πως η Lamborghini ανήκει στο γκρουπ Volkswagen, εκεί που ανήκει και η Ducati δηλαδή, οπότε θα περίμενε κανείς πως θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποιες διαφωνίες στους κόλπους της βασικής του εργοδότριας.

Μετά βέβαια θυμόμαστε πως και το διθέσιο αυτοκίνητο X-Bow της ΚΤΜ φορά κινητήρα Audi – επίσης μέλος του ομίλου VW – ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η κοινή Ιταλική καταγωγή των Cairoli και Lamborgini συμπληρώνει ιδανικά το παζλ αυτής της συνεργασίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 15:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon