.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 18:03

Kawasaki - Θα παραγάγει εκ νέου μέρη για τα Z1/Z2!

Με σύγχρονες μεθόδους παραγωγής

Σε μια σπάνια κίνηση για έναν όμιλο αυτού του μεγέθους, η Kawasaki Heavy industries (KHI) ανακοίνωσε την εκ νέου παραγωγή μηχανικών μερών για το θρυλικό πλέον Kawasaki Z1 αλλά και για το Z2!

Με αυτή την κίνηση η Kawasaki τιμά την ιστορία της αναγνωρίζοντας για μία ακόμη φορά τον αντίκτυπο που είχε η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα στον κόσμο των δύο τροχών αλλά και το ρόλο που έπαιξε στην μετέπειτα πορεία της, χαρακτηρίζοντας τη ως ένα από τα σύμβολα της. Να θυμίσουμε ότι ήταν η ταχύτερη και ισχυρότερη μοτοσυκλέτα ευρείας παραγωγής όταν παρουσιάστηκε το 1972.

Δείχνει παράλληλα ότι οι Ιάπωνες σέβονται τους λάτρεις και κατόχους του συγκεκριμένου μοντέλου, το οποίο στις δύο εκδόσεις του (Z1/Z2), πωλήθηκε συνολικά σε περισσότερες από 120.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο. Πολλά παραδείγματα συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σε εκθέσεις κλασικής μοτοσυκλέτας σε όλο τον κόσμο, σε κατάσταση φυσικά βιτρίνας.  

Ε, αυτούς του τελευταίους θέλει να ευχαριστήσει ουσιαστικά η Kawasaki Heavy Industries και καθώς τα δύο μοντέλα της πλησιάζουν σιγά-σιγά τα 50ά γενέθλιά τους, θέλει να συνεχίσει να τα βλέπει να κάνουν την εμφάνισή τους σε εκθέσεις κλασικής μοτοσυκλέτας και όχι μόνο.

Η KHI ανακοίνωσε ότι θα παραγάγει εκ νέου τις κυλινδροκεφαλές για τις Z1 και Ζ2, χρησιμοποιώντας ωστόσο τρέχουσες μεθόδους παραγωγής αλλά τα αρχικά μηχανικά σχέδια και προδιαγραφές.

1973 kawasaki z1 z900 2

Στις κυλινδροκεφαλές περιλαμβάνονται καβαλέτα για τους εκκεντροφόρους, βαλβίδες, καπελότα και κάποια ακόμη περιφερειακά που δεν προσδιορίζονται προς το παρόν, αλλά όχι εκκεντροφόροι και κάλυμμα της κεφαλής.

Ανάλογα με την ζήτηση που θα παρουσιαστεί, και κάτι μας λέει ότι θα είναι μεγάλη, οι Ιάπωνες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε στην παραγωγή και άλλα μηχανικά μέρη τόσο για αυτές τις δύο μοτοσυκλέτες όσο και για άλλα μοντέλα ορόσημα του παρελθόντος.

H KHI έχει δημιουργήσει ήδη σχετική ιστοσελίδα για αυτά τα μηχανικά μέρη, την οποία και μπορείτε να βρείτε εδώ, όπως και την σχετική λίστα συμβατότητας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 18:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon