.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 13:25

Bull Dock GT-M 1230R

Ήταν κάποτε ένα Kawasaki Z1-R

Η Bull Dock είναι μια Ιαπωνική εταιρεία που ειδικεύεται στις αναπαλαιώσεις και εκτενείς τροποποιήσεις παλιών μοτοσυκλετών, επιδεικνύοντας μια ιδιαίτερη έμφαση στα αερόψυκτα τετρακύλινδρα Kawasaki και η σειρά GT-M που στήνει προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Genuine Tuning Machine.

Το εικονιζόμενο ήταν κάποτε ένα Ζ1-R από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, το οποίο όταν βγήκε από το Ιαπωνικό εργαστήρι είχε γίνει 1230 και επενδυθεί με ένα σετάκι αναρτήσεων της Αγγλικής Nitron και φρένα της Brembo.

Η Bull Dock ισχυρίζεται πως αναλαμβάνει τέτοιες δουλειές είτε βρίσκοντας τη μοτοσυκλέτα-δότη ή φτιάχνοντας αυτή που θα φέρει ο πελάτης. Σε κάθε περίπτωση δίνει εγγύηση ενός χρόνου στο αποτέλεσμά της, καθώς η στάνταρ δουλειά της δεν περιορίζεται στις βελτιώσεις, αλλά ξεκινά από έναν πλήρη, εξονυχιστικό έλεγχο σε πλαίσιο και κινητήρα.

BULL DOCK 001

Το γεγονός αυτό της επιτρέπει να προσφέρει αγριεμένες custom κατασκευές με εγγύηση καλής λειτουργίας, παρότι συνήθως αυτές βασίζονται σε μοντέλα 30 και 40 ετών.

Παράλληλα, η κάθε μοτοσυκλέτα φτιάχνεται μετά από πολλές συσκέψεις με τον πελάτη, ώστε το αποτέλεσμα είναι απολύτως προσωποποιημένο. Αυτό δεν αφορά μόνο την εμφάνιση και τον εξοπλισμό, αλλά και τις ρυθμίσεις κινητήρα και γεωμετρίας, οι οποίες προσδιορίζονται βάσει των οδηγικών χαρακτηριστικών του πελάτη, δηλαδή τη χρήση που πρόκειται να κάνει η μοτοσυκλέτα με τον συγκεκριμένο αναβάτη. Αυτό θα πει custom.

Για το συγκεκριμένο δεν έχουμε άλλες τεχνικές πληροφορίες που θα θέλαμε να ξέρουμε, όπως στοιχεία απόδοσης και ίσως κάποιες από τις δουλειές που έγιναν στον κινητήρα. Ένα στοιχείο που μπορούμε να εντοπίσουμε από τη φωτογραφία, πλην του κυβισμού φυσικά, είναι η τετραπλέτα των καρμπυρατέρ που μοιάζει να είναι από τη σειρά MJN, δηλαδή τα flat sides της Yoshimura.

Όσο για το αποτέλεσμα, μένει πιστό στις κλασικές γραμμές της εποχής απ’ όπου βγήκε η μοτοσυκλέτα, με προσεγμένες επιλογές όπως το συμβατικό πιρούνι – και όχι ένα ανάποδο που να βγάζει μάτια.

Z1R TC 1978
To Ζ1-R (ή KΖ1000 σε κάποιες αγορές) παρουσιάστηκε το 1977 ως διάδοχη κατάσταση του Ζ1, πριν το μοτέρ μεγαλώσει στα 1100 κυβικά

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 13:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon