.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 13:11

JLVT014 by Northeast Custom - Η μοτοσυκλέτα συναντά το έπιπλο

Ξύλινα κουστούμια, γυάλινο ρεζερβουάρ

Έχουμε δει custom και custom σχέδια, αλλά μια στις τόσες εμφανίζεται και κάποιο που μοιάζει να σπάει τα καλούπια – τουλάχιστον αυτά της λογικής μας. Ένα τέτοιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το JLVT014, μια κατασκευή της Ιταλικής Northeast Custom που βασίζεται σε ένα σχέδιο της JoeVelluto Design (εξ ου και το όνομα JLVT).

JLVT014 custom 11

Αυτό που κάποτε ήταν ένα δικύλινδρο Yamaha XS500, άφησε πίσω του κάθε πλαστικό και μεταλλικό ίχνος του αρχικού του σχεδιασμού, ντύνοντας το βασικό του πακέτο (πλαίσιο-κινητήρας-αναρτήσεις) με ένα ξύλινο κουστούμι.

JLVT014 custom 13

Σε μια επιπλέον δόση ακραίας έμπνευσης, το JLVT014 αντικαθιστά το ρεζερβουέρ με ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει με … φελλό και εδράζει μέσα σε ειδικές εσοχές του ξύλινου φέρινγκ, προεξέχοντας και από τις δύο πλαϊνές πλευρές σε μια θρασεία επίδειξη της εύθραυστης φύσης του.

JLVT014 custom 3

Αν εξαιρέσουμε τις εξατμίσεις που απέμειναν να είναι δύο σκέτοι σωλήνες, καθώς και την πλήρη απουσία μπροστινού φρένου, η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα δε μοιάζει να έχει άλλες επεμβάσεις – και δεν τις χρειάζεται μάλλον, καθώς δεν προορίζεται να οδηγηθεί.

JLVT014 custom 12

Στα καινοτόμα συν του οπωσδήποτε βάζουμε την αντικατάσταση των οργάνων της μοτοσυκλέτας με έναν απλοϊκό άβακα με τρεις μόλις ξύλινες σφαίρες.

JLVT014 custom 2

Το JLVT014 φτιάχτηκε για να εκτεθεί στο Salone del Mobile Milano, δηλαδή μια έκθεση επίπλων – όπου ξαφνικά πλέον η όλη ιδέα δε μοιάζει και τόσο παράταιρη.

Πηγή: Northeast Custom

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 13:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon