.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 14:29

SHOEI IT-HL - Έξυπνο κράνος από τους Ιάπωνες!

Παρουσιάστηκε στη CES 2019

Στο σαλόνι τεχνολογίας CES 2019 στο Las Vegas, η SHOEI παρουσίασε το πρωτότυπο έξυπνο κράνος IT-HL, σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών NS West.

Η NS West είναι μια εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων που εξελίσσει, κατασκευάζει και πουλάει συστήματα πληροφόρησης οχημάτων -ψηφιακές οθόνες και αισθητήρες.

Η εταιρεία αναφέρει στο site της πως τα προϊόντα της εξοπλίζουν τα κορυφαία μοντέλα της Mazda, και αυτό λέει πολλά για τις επιδόσεις, την ποιότητα και την αξιοπιστία τους.

shoei it hl smart helmet 5

Στο δελτίο τύπου της NS West για το έξυπνο κράνος IT-HL, αναφέρεται πως η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει ένα Smart Helmet για αναβάτες μοτοσυκλέτας για λογαριασμό της SHOEI, με σχέδια για μαζική παραγωγή στο κοντινό μέλλον.

Η πρώτη εμφάνιση του IT-HL έγινε στην έκθεση τεχνολογίας CES 2019 στο Las Vegas στις 8-11 Ιανουαρίου του 2019.

shoei it hl smart helmet 2

Το IT-HL παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στον αναβάτη, που ο τελευταίος μπορεί να δει μετακινώντας ελάχιστα το βλέμμα του από τον δρόμο, εστιάζοντας στα δεδομένα που προβάλλονται μπροστά του. Οι πληροφορίες αυτές (ταχύτητα, πλοήγηση, κ.α.) προβάλλονται σε μια μικρή HUD (Head Up Display) οθόνη που βρίσκεται στο ύψος του δεξιού ματιού του αναβάτη.

shoei it hl smart helmet 1

Το κράνος και το σύστημα HUD συνδέονται με Bluetooth με το smartphone του αναβάτη -και κατ' επέκταση με το διαδίκτυο-, ενώ για την ώρα δεν γίνεται λόγος για σύνδεση και με τη μοτοσυκλέτα, κάτι που μπορούμε να δούμε αργότερα.

Η NS West αναφέρει πως έχει δείξει προσοχή τόσο στο design όσο και στην άνεση του αναβάτη, διατηρώντας τα υψηλά στάνταρ στα premium κράνη, για τα οποία έχει γίνει γνωστή η SHOEI.

shoei it hl smart helmet 7

Αυτό δεν είναι το πρώτο σύστημα HUD της NS West, καθώς οι Ιάπωνες έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει HUD και για τον κόσμο των αυτοκινήτων.

Για την ώρα οι περισσότεροι κατασκευαστές έξυπνων κρανών προέρχονται από crowd-funding προσπάθειες (Jarvish, Arc, DigiLens, Reevu, Skully, κ.α.) με την πλειονότητα των συστημάτων να βρίσκεται σε κάποιο στάδιο εξέλιξης, ενώ η SHOEI είναι ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής που δείχνει διατεθειμένος να ασχοληθεί με έξυπνα κράνη.

shoei it hl smart helmet 9

Θυμίζουμε πως στην CES 2016 και η BMW είχε παρουσιάσει concept smart helmet, το οποίο όμως μέχρι στιγμής, τρία χρόνια μετά, δεν έχει περάσει στην παραγωγή.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 14:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon