.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 12:08

Stefan Pierer – "Θα μας ενδιέφερε η προοπτική να αποκτήσουμε την Ducati"!

“Θέλω η KTM να γίνει η Νο3 σε μέγεθος κατασκευάστρια στον κόσμο”

Απίστευτες δηλώσεις που θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις, έκανε ο CEΟ της KTM, Stefan Pierer, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο speedweek.com

O διευθύνων σύμβουλος της KTM AG, απέκτησε την εταιρεία πτωχευμένη, το 1992, και πλέον την έχει ανάγει σε μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες παγκοσμίως, με 265.000 πωλήσεις ετησίως και ένα δυναμικό 5.000 εργαζομένων.

Η KTM έχει σαρώσει στο Paris – Dakar και έχει κατακτήσει συνολικά 297 παγκόσμιους τίτλους σε αγώνες, με πρωταθλήματα και 89 συνολικά νίκες και στο ασφάλτινο πεδίο των GP!

Η συνεργασία με την Bajaj, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο  των τίτλων της εταιρείας πλέον, έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για την ΚΤΜ, σε αναπτυσσόμενες αγορές τεράστιου μεγέθους, ενώ τα μοντέλου μικρού κυβισμού που κατασκευάζονται μέσω αυτής της συνεργασίας απευθύνονται επίσης και στους νέους αναβάτες των δυτικών αγορών.

Με την εταιρεία σε μια τροχιά ιλιγγιώδους αλλά σε κάθε περίπτωση ελεγχόμενης ανάπτυξης, ο Pierer έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί και να καταστρώνει μεγαλεπήβολα σχέδια για το μέλλον:

“Το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης το οποίο θέλουμε να ακολουθήσουμε, είναι αυτό της VW (σσ του ομίλου VAG). Όταν αποκτήσαμε την Husqvarna το 2012, πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν ανησυχίες, χαρακτηρίζοντας το ως λάθος κίνηση, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται σήμερα, έχουμε καταφέρει να εντάξουμε επιτυχημένα την εταιρεία στο δυναμικό μας, με μια τελείως ξεχωριστή γκάμα μοντέλων, η οποία καταγράφει πολύ καλή εμπορική πορεία και δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά στην KTM.  

O παγκόσμιος μοτοσυκλετιστικός χάρτης, από εμπορικής άποψης, αλλάζει ραγδαία και οι εξελίξεις είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Η αγορά των ΗΠΑ συρρικνώνεται και μεταλλάσσεται, ενώ και το ενδεχόμενο του Brexit, μπορεί να αλλάξει πολύ τα δεδομένα στην Ευρώπη. Επιπρόσθετα, έχουμε να διαχειριστούμε φυσικά και το θέμα με τις όλο και πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων.

 Θα πρέπει να προσαρμοστούμε –στις δυτικές αγορές- σε μονοψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης πλέον και αυτό ισχύει για όλους  τους κατασκευαστές. Το όραμα μας είναι να γίνουμε ο Νο3 κατασκευαστής σε παγκόσμιο επίπεδο, πίσω από την Honda και την Yamaha.

Θα συνεχίσουμε να έχουμε στην γκάμα μας μονοκύλινδρα και δικύλινδρα μοντέλα και θα εστιάσουμε περισσότερο στην μεσαία τάξη κυβισμών, έχουμε ποντάρει πολλά στα 790 Adventure, θα ακολουθήσει και μια SMT έκδοση, ενώ έχουμε στο πλάνο και την ανάπτυξη μιας νέας σειράς μοτοσυκλετών, με δικύλινδρους κινητήρες 500 κ.εκ για τις αναπτυσσόμενες αγορές αλλά και για να ανταγωνιστούμε τις αντίστοιχες ιαπωνικές προτάσεις στις ανεπτυγμένες αγορές.  (Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό ΕΔΩ)

Δεν θα προχωρήσουμε σε V4 κινητήρες όπως έκανε η Ducati, η οποία έχει την δική της φιλοσοφία και χαρακτήρα. Ωστόσο θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η ένταξη της Ducati στο δυναμικό μας, είναι μια εταιρεία με πολύ ισχυρό όνομα, η οποία μπορεί να αποτελέσει φορέα ανάπτυξης μιας δυναμικής που δεν ταιριάζει στην KTM. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει, το ερώτημα δεν είναι αν έχουμε την δυνατότητα να την αποκτήσουμε, το ερώτημα είναι αν αυτό θα εξυπηρετήσει τα μελλοντικά μας πλάνα και την στρατηγική μας. Φυσικά για τις απαντήσεις σε κάτι τέτοιο, όπως και στην περίπτωση της Husqvarna, χρειάζεται χρόνος… “  

Πηγή: speedweek.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 12:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon