.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 10:36

ΚΤΜ – 790 SMT και νέα σειρά δικύλινδρων μοντέλων στα 500 κ.εκ.!

Αποκαλυπτικός ο CEO της εταιρείας, Stefan Pierer

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του, ο διευθύνων σύμβουλος της KTM, Stefan Pierer, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι θα υπάρξει και έκδοση SMT με το μοτέρ των 799 κ.εκ. που εφαρμόζεται στα Duke και Adventure αντίστοιχου κυβισμού, ενώ ένας νέος, δικύλινδρος κινητήρας που θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Bajaj, θα αποτελέσει στην βάση για μια νέα σειρά μοντέλων!

Σε ότι αφορά στο SMT (SuperMoto T), τα τρία αυτά γράμματα παραπέμπουν φυσικά στο πάλαι ποτέ SMT 990, ένα εξαιρετικό Street Adventure μοντέλο της KTM (17” τροχός μπροστά) , με βραχύβια παρουσία στην γκάμα (2009-2013) της εταιρείας. Οι Αυστριακοί φαίνεται λοιπόν πως θέλουν να αναβιώσουν το μοντέλο, σε μια μικρότερου κυβισμού έκδοση με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα, “790”.

Mεγάλο ενδιαφέρον είχε όμως και η δήλωση του Pierer, για μια νέα σειρά μοντέλων με βάση έναν δικύλινδρο κινητήρα στα 500 κ.εκ. Ο ισχυρός άνδρας της KTM, ανέφερε ότι οι νέες αυτές μοτοσυκλέτες, θα έχουν ως στόχο να ανταγωνιστούν τα ιαπωνικά μοντέλα αντίστοιχου κυβισμού, ειδικά στις αναπτυσσόμενες αγορές του κόσμου.

Ο κινητήρας  και κατά πάσα πιθανότητα και ολόκληρες οι μοτοσυκλέτες, θα κατασκευάζονται από την Bajaj, σε ένα μοτίβο συνεργασίας γνωστό κυρίως από τα Duke 390/250/125, με την σχεδίαση, να ανήκει φυσικά στην KTM. Εικάζουμε δε, ότι η διάταξη των δύο κυλίνδρων του κινητήρα, θα είναι σε σειρά, κάτι που υπαγορεύεται και από το μεγαλύτερο σε κυβισμό δείγμα της KTM στα 799 κ.εκ. αλλά και από τα μοντέλα του ανταγωνισμού, που φέρουν δικύλινδρους σε σειρά κινητήρες.  

(Η φωτογραφία που συνοδεύει το θέμα είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας, μια υποθετική –και ανεπίσημη- απεικόνιση του μελλοντικού 790 SMT

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 10:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon