.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 17:11

Τελετή απονομής βραβείων FIM 2018

Πάνω από 50 παγκόσμιοι πρωταθλητές έδωσαν το “παρών”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή τελετή απονομής βραβείων της FIM, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ανδόρρα.

Την τελετή απονομής των φετινών βραβείων παρακολούθησαν εκπρόσωποι περισσότερων από 100 εθνικών ομοσπονδιών μοτοσυκλέτας και περισσότεροι από 50 φετινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές (54 για την ακρίβεια), οι οποίοι παρέλαβαν και επίσημα τα βραβεία αλλά και τον τίτλο τους.

Ανάμεσά τους ήταν φυσικά και ο πέντε φορές πλέον παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP, Marc Marquéz, αλλά και ο νεότερος φετινός πρωταθλητής, ο 14χρονος Caden Braswell που πήρε τον τίτλο στην κατηγορία Junior Motocross στα 85 κ.εκ. Παρούσα φυσικά και η Ana Carrasco, η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ιστορία, σε μικτό πρωτάθλημα (WSSP300), μαζί με τις Kiara Fontanesi και Emma Bristow που κατέκτησαν τον έκτο και έβδομο παγκόσμιο τίτλο τους στο γυναικείο MX και Trial αντίστοιχα.

Παράλληλα η FIM έδωσε φέτος και πέντε βραβεία σε άτομα και οργανισμούς που βοήθησαν από την πλευρά τους για την προώθηση του μοτοσυκλετισμού, πέρα από την προώθηση δηλαδή των αγώνων με δύο τροχούς.

Το Βραβείο για τις Γυναίκες στο Μοτοσυκλετισμό (FIM Women in Motorcycling Award) παρέλαβαν οι διοργανωτές του Macrocampus, η γυναικεία ισπανική επιτροπή της ισπανικής ομοσπονδίας μοτοσυκλετιστών RFME, με το event να πραγματοποιείται στο Aragon της Ισπανίας.

Το βραβείο Fair Play απονεμήθηκε στον Βέλγο αναβάτη enduro, Sebastien VanBaelen, o οποίος, κατά τη διάρκεια του Enduropale du Touquet, στην Γαλλία, σταμάτησε τον αγώνα για να προσφέρει πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένο συναθλητή του.

Το περιβαλλοντικό βραβείο της FIM δόθηκε στην ιταλική Sky Ocean Rescue που μεριμνά με τις δράσεις της για το μεγάλο πρόβλημα με τα πλαστικά που ρυπαίνουν τους ωκεανούς.

Το βραβείο της FIM για την Οδική Ασφάλεια δόθηκε στον βρετανό επιχειρηματία Michael Woodford (MBE), για τις καμπάνια του πάνω στην οδική ασφάλεια και το έργο που έχει κάνει αναφορικά με τη τεχνολογία για την αυτόματη λειτουργία της μεγάλης σκάλας στους προβολείς.

Τέλος, απονομή είχαμε για πρώτη φορά και για το βραβείο «Για το Μέλλον» της FIM, το οποίο δόθηκε στην Dorna Sports για την επένδυση που κάνουν αλλά και την δέσμευση που δείχνουν στα πρωταθλήματα που αφορούν νέους αναβάτες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 17:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon