.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 10:25

Πωλήθηκε το CBX1000 σε κατάσταση κούτας!

Αποκαλύφθηκε ο λόγος που παρέμεινε στα αζήτητα για 37 χρόνια

Όπως είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες, ένα Honda CBX-B 1000 του 1981 το οποίο βρισκόταν ακόμα μέσα στην κούτα αποστολής του από το εργοστάσιο κατασκευής, ανακαλύφθηκε στην αποθήκη ενός dealer, στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Η μοτοσυκλέτα μπήκε σε διαδικασία πώλησης μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας και μετά από 81 πλειοδοτικά “χτυπήματα”, κατέληξε στα χέρια του πρώτου της ιδιοκτήτη, έναντι 28.000 δολαρίων, δηλαδή 24.600 ευρώ περίπου.

948.01A

Το μυστήριο στην όλη υπόθεση βέβαια, είναι γιατί η  μοτοσυκλέτα δεν είχε πωληθεί και παρέμενε σε αυτή την κατάσταση,  τόσα χρόνια. Ο λόγος ήταν ότι δεν προοριζόταν για πώληση αλλά ούτε και για επίδειξη.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η Honda έκανε δωρεά εκατοντάδες μοντέλα CBX και CX Turbo σε τεχνικές και επαγγελματικές σχολές των ΗΠΑ, ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν ως εποπτικά μέσα για την διδασκαλία των σπουδαστών μηχανικών μοτοσυκλετών. Η διανομή των μοτοσυκλετών αυτών, γινόταν μέσω των κατά τόπους αντιπροσώπων της Honda.

Ωστόσο, για τα δεδομένα της εποχής, οι μοτοσυκλέτες αυτές ήταν αρκετά προηγμένες, ξεπερνώντας το επίπεδο της διδακτέας ύλης των τεχνικών σχολώ αλλά και των γνώσεων των καθηγητών πολλές φορές.  Για αυτό και το συγκεκριμένο CBX-B 1000, όπως και πολλές άλλες μοτοσυκλέτες που είχε κάνει δωρεά η Honda, δεν κατέληξαν ποτέ στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 10:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon