.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 14:54

Bimota YB8 του 1992 με 0 χιλιόμετρα σε δημοπρασία!

Μπορεί η Tesi H2 να επανέφερε το όνομα της Bimota δυναμικά στο προσκήνιο, όμως η ιταλική εταιρεία έχει πλούσιο παρελθόν, πάνω στο οποίο δομήθηκε και ο θρύλος που την περιβάλλει.

Ένα κομμάτι αυτού του παρελθόντος λοιπόν, πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο MECUM, στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, στα τέλη του Ιανουαρίου της νέας χρονιάς.

Ο λόγος για μια Bimota YB8 του 1992, η οποία προέρχεται από συλλογή ιδιώτη, έχοντας 0 χιλιόμετρα στο ενεργητικό της.

Η μοτοσυκλέτα φέρει τον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα του Yamaha FZR1000 EXUP με τους 147 ίππους, ο οποίος περιστοιχίζεται από θηριώδες αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών της Bimota και την “κρεμ ντε λα κρεμ” των περιφερειακών της εποχής εκείνης, δηλαδή πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Marzocchi και φρένα της brembo, από την racing σειρά.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, η κατάσταση του προς δημοπράτηση μοντέλου είναι άψογη και φωνάζει “καινουργίλα” από χιλιόμετρα.

Ακόμα δεν έχει οριστεί τιμή εκκίνησης ούτε εκτίμηση για το που μπορεί να φτάσει η πλειοδοσία για την συγκεκριμένη YB8, προφανώς όμως, τα νούμερα θα είναι αρκετά ψηλά, δεδομένης της κατάστασης της μοτοσυκλέτας.

Στην ίδια δημοπρασία και από την ίδια συλλογή, πρόκειται να βγει επίσης “στο σφυρί” και μια Bimota YB10 του 1991 αλλά αυτή έχει πολλά χιλιόμετρα… γύρω στα 20.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon