.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 11:03

Honda PCX ELECTRIC - Ξεκινάει πρόγραμμα leasing

MONO για εταιρείες - Έχουμε ακόμα δρόμο για τη διάθεση του σε ιδιώτες

Η Honda ανακοίνωσε πως την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 ξεκινάει την διάθεση, με τη μορφή leasing, του ηλεκτρικού scooter PCX ELECTRIC σε εταιρείες και στο δημόσιο στην Ασία, ενώ θα δημιουργήσει και μια scooter-sharing πλατφόρμα στο Tokyo, την Άνοιξη του 2019.

Ο στόχος των παραπάνω κινήσεων έχει να κάνει με την δοκιμή των ηλεκτρικών δικύκλων σε μεγάλη κλίμακα, πριν η Honda «φέρει πιο κοντά τα ηλεκτρικά scooter στους πελάτες της».

Κάπως έτσι καταλαβαίνουμε λοιπόν πως έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουμε, πριν δούμε τα PCX ELECTRIC ή άλλα ηλεκτρικά δίκυκλα της ιαπωνικής φίρμας να διατίθενται στους deales της Honda, για μεμονωμένους ιδιώτες.

Σημειώστε παράλληλα πως η παραγωγή του PCX ELECTRIC για την Ιαπωνία θα είναι για την ώρα εξαιρετικά περιορισμένη, στα μόλις 250 scooter.

2181129eng pcx electric 02

Το PCX ELECTRIC κινείται από έναν νέο ηλεκτροκινητήρα, μέγιστης ισχύος 5,6 ίππων, ενώ φέρει δύο αφαιρούμενες μπαταρίες Honda Mobile Power Pack.

Ο ηλεκτροκινητήρας διαθέτει προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες, και έτσι δεν χρειάζεται ψύξη με ψυγείο.

Τα νούμερα αυτονομίας που αναφέρει η Honda αποτελούν μια ελαφρώς δυσάρεστη έκπληξη, καθώς οι Ιάπωνες κάνουν λόγο για μόλις 41 χλμ. αυτονομίας με ένα άτομο στη σέλα, ή 60 με σταθερό γκάζι. Φυσικά οι μετρήσεις αυτές είναι εργαστηριακές, και οι πραγματικές συνθήκες είναι πάντα… σκληρές για τα παραπάνω νούμερα.

Ένα ακόμη σημείο που δεν μας ενθουσίασε είναι το μεγάλο βάρος των 144 κιλών.

Για να φορτίσουν οι 2 μπαταρίες, χρειάζονται 4 ώρες όταν έχουν αφαιρεθεί από το PCX ELECTRIC και χρησιμοποιείται ο φορτιστής που βρίσκεται στον έξτρα εξοπλισμό, ή 6 ώρες όταν φορτίζονται πάνω στο scooter.

Τα φώτα είναι LED, στο κλειδί έχουμε SMART Key, ενώ η ψηφιακή οθόνη οργάνων διαθέτει ενδείξεις για κοντέρ, ρολόι, φόρτιση μπαταρίας και δείκτη φόρτισης όταν το scooter φορτίζει.

Στα φρένα έχουμε δισκόφρενο μπροστά με ABS και… ταμπούρο (αναχρονισμός) πίσω.

Το PCX ELECTRIC θα διατίθεται σε λευκό ή μπλε χρώμα.

Τελικά ίσως περιμέναμε πολλά από την ηλεκτρική αρχή της Honda, και μάλλον θα πρέπει να κάνουμε ένα-δυο βήματα πίσω, και αρκετή υπομονή ακόμα μέχρι να δούμε το βάρος να μειώνεται, την ισχύ και την αυτονομία να αυξάνονται, τις τιμές να πέφτουν, και φυσικά να ξεκινήσει η διάθεση των ηλεκτρικών δικύκλων των Ιαπώνων σε ιδιώτες.

PCX ELECTRIC

Τύπος

Honda ZAD-EF01

Μήκος x Πλάτος x Ύψος (mm)

1,960×740×1,095

Μεταξόνιο (mm)

1,38

Ελάχιστη απόσταση από το έδαφος (mm)

132

Ύψος σέλας (mm)

760

Βάρος (kg)

144

Αναβάτες

2

Αυτονομία με πλήρη φόρτιση (km)

41(60km/h με σταθερό γκάζι)

<1 αναβάτης>

Ελάχιστη ακτίνα στροφής (m)

2.1

Κινητήρας

EF01M / AC

Ισχύς (kw)

0.98

Μέγιστη απόδοση (kW[HP]/rpm)

4.2[5.6]/5,500

Μέγιστη ροπή (kgm]/rpm)

1.8/500

Μπαταρία

Ιόντων λιθίου

Τάση μπαταρίας / χωρητικότητα

50.4V/20.8Ah×2

Φορτιστής μπαταρίας

AC100V (μονοφασικός)

Ελαστικά

Μπροστά

100/80-14M/C 48P

Πίσω

120/70-14M/C 55P

Φρένα

Μπροστά

Δισκόφρενο

Πίσω

Ταμπούρο

Αναρτήσεις

Μπροστά

Τηλεσκοπικό πιρούνι

Πίσω

Αιωρούμενος βραχίονας

Πλαίσιο

Διπλό σωληνωτό

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 11:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon