.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 13:11

Tierra Del Fuego! - Διάσχιση της Νότιας Αμερικής

 

 

Πάνω σε δύο BMW R 1200GS!

 


Στα μέσα του Δεκέμβρη του 2012, δύο Έλληνες θα ζήσουν ακόμα ένα μοναδικό όνειρό: Ο Σταύρος(pirate) από το Ηράκλειο της Κρήτης κι ο Θανάσης (Jefe) από το Ρίον Πατρών, θα ξεκινήσουν μια ακόμα περιπέτεια, την διάσχιση της Νότιας Αμερικής! Οι μοτοσυκλέτες η 1200GS του Σταύρου και η R1200GS Adventure του Θανάση, θα ταξιδέψουν cargo με πλοίο στο Buenos Aires όπου θα τις βρούν ταξιδεύοντας αεροπορικώς!

Περιπέτεια στην Αργεντινή

Η περιήγησή μας λοιπόν, θα ξεκινήσει από το Buenos Aires της Αργεντινής! Θα ταξιδέψουμε νότια προς την Γή του Πυρός, όπου θα φτάσουμε στην Ushuaia! Στην συνέχεια θα κινηθούμε βόρεια, διασχίζοντας την θρυλική Ruta Cuarenta (Ruta 40), με στόχο το Santiago και το Valparaiso της Χιλής. Παράλληλα θα “τρέχει” εκείνη την χρονική περίοδο το Paris-Dakar 2013 το οποίο και θα παρακολουθήσουμε από κοντά…
Κατόπιν οδηγώντας τις μοτοσυκλέτες μας ανατολικά, πάνω από τις Άνδεις, θα ξαναβρεθούμε στο Buenos Aires, απ’ όπου θα πάρουμε το αεροπλάνο της επιστροφής… Το ταξίδι μας θα ξεκινήσει γύρω στις 10 Δεκέμβρη του 2012, από το Buenos Aires και θα τελειώσει στο Buenos Aires. A7-web

Την διαδρομή την έχουμε χωρίσει σε τρία μέρη:
• Το 1ο μέρος, είναι από το Buenos Aires μέχρι την Γή του Πυρός και συγκεκριμένα την Ushuaia.
• To 2ο μέρος που, από την Ushuaia θα κατευθυνθούμε στο Rio Gallegos, κι από εκεί χρησιμοποιώντας την Ruta 40 θα ανέβουμε μέχρι το Valparaiso και κατόπιν στο Santiago της Χιλής.
• Το 3ο και τελευταίο μέρος της διαδρομής, θα είναι από το Santiago της Χιλής, στην Mendoza της Αργεντινής, όπου κοντά θα “τρέχει” εκείνη την εποχή και το Rallye Dakar 2013, και περνώντας τις Άνδεις θα επιστρέψουμε στο Buenos Aires για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.
Ελπίζουμε ότι θα μας μείνει χρόνος για να επισκεφτούμε και το Montevideo της Ουρουγουάης, το οποίο είναι πολύ κοντά χιλιομετρικά στο Buenos Aires….

Εκκίνηση στο Buenos Aires και επιστροφή

Πιστεύουμε ότι μία εβδομάδα θα είναι αρκετή για να καλύψουμε τα 3.400 km(η διαδρομή μαρκαρισμένη με ρόζ χρώμα), που χρειάζονται για να φτάσουμε στην Ushuaia, την νοτιότερη πόλη της Ν. Αμερικής! Η διαδρομή είναι ξεχωριστή κι έχουμε πάρα πολλά να δούμε και να απολαύσουμε. Έχουμε προμηθευτεί οδηγούς της Lonely Planet και πέφτει αρκετή μελέτη, όπως επίσης και μεγάλη έρευνα για πληροφορίες στο διαδίκτυο, από μοτοσικλετιστές που έχουν κάνει την διαδρομή, ή και κομμάτια της διαδρομής. Τα επίσημα κυβερνητικά sites της Αργεντινής βοηθούν αρκετά ως προς τον σχεδιασμό της διαδρομής. Γι’ αυτά όμως, θα πούμε περισσότερα τις επόμενες μέρες…..
Στο Blog μας(www.southamericagsadventure.gr), μπορείτε να παρακολουθήσετε την προετοιμασία του ταξιδιού, και όταν έρθει η πολυπόθητη στιγμή, και το ίδιο το ταξίδι….

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 11:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon