.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 12:47

Moto Morini – Πουλήθηκε σε Κινέζους

Η παραγωγή παραμένει στην Ιταλία, προαναγγέλλει ανοίγματα

Η Moto Morini πλέον ανήκει εξ ολοκλήρου στο Zhongneng Vehicle Group Co, σύμφωνα με μια λιτή ανακοίνωση από τον τρέχοντα προέδρο της Ιταλικής εταιρείας, Ruggeromassino Jannuzzelli.

«Το 2015 η οικογένειά μου, μέσω της εταιρείας Autjan, απέκτησε το 100% του κεφαλαίου της εταιρείας, σε συνδυασμό με τη λογιστική έναρξη της εταιρείας Moto Morini στην επαρχία της Πάβια στα περίχωρα του Μιλάνου. Αμέσως μετά τη διαδικασία εξέλιξης των μοτοσυκλετών για προσαρμογή στις προδιαγραφές Euro 4, άρχισε η παραγωγή νέων μοντέλων που προσαρμόζονται στην τρέχουσα αγορά, όπως τα Corsaro ZZ και ZT, το Milano και το Scrambler.

«Πρόσθετα σε αυτή τη διαδικασία, δουλέψαμε στο δημιουργήσουμε αξία για τη μάρκα και προϊόντα που θα τη φέρουν στο πάνω ράφι της αγοράς από πλευράς ποιότητας, μεθόδων κατασκευής και πρεστίζ.

«Τώρα δρέπουμε τους καρπούς αυτής της δουλειάς, αφήνοντας τα σκήπτρα σε έναν ιδιωτικό βιομηχανικό όμιλο από την Κίνα που είναι ήδη παρών με τα προϊόντα του στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Δρ. Chen, πρόεδρος του Zhongneng Vehicle Group, έχει μεγάλα σχέδια για να αυξήσει τις εργασίες της εταιρείας, οι οποίες θα παραμείνουν στην Ιταλία. Τα σχέδια αυτά αφορούν τόσο τα υπάρχοντα, όσο και νέα προϊόντα διαφορετικών κυβισμών.

«Είμαστε βέβαιοι πως το να εμπιστευόμαστε τη Moto Morini, το προσωπικό, τους προμηθευτές και τους πιστούς πελάτες της σε έναν σημαντικό βιομηχανικό όμιλο θα τη βοηθήσει να μεγαλώσει καλά.»

Εν ολίγοις, το 100% της Moto Morini περνά στα χέρια ενός πολύ δυνατού παίκτη από την Κίνα, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να κάνει δυνατό άνοιγμα στην Ευρωπαϊκή αγορά, επεκτείνοντας τη γκάμα της και σε νέους κυβισμούς, ενδεχομένως και σε νέες κατηγορίες. Φαίνεται δε να αντιλαμβάνεται πως ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσει το προφίλ της εταιρείας ως κατασκευάστρια υψηλού επιπέδου, μικρής παραγωγής και εκλεκτών μοτοσυκλετών εξυπηρετείται ιδανικά όσο η σχεδίαση και παραγωγή παραμένει στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 12:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon