.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 09:53

Yamaha – Κλείνει το site χαρτοτεχνίας Paper Craft

Ωστόσο κάποιοι φρόντισαν το αρχειοθετήσουν ψηφιακά... 

H ιστοσελίδα Paper Craft της Yamaha, αποτελούσε εδώ και είκοσι χρόνια μια ευχάριστη και μοναδική προσθήκη στο διαδικτυακό υλικό της εταιρείας. Οι επισκέπτες σε αυτή, μπορούσαν να κατεβάσουν αρχεία με “πατρόν” χαρτιού, να τα εκτυπώσουν και στην συνέχεια να τα κόψουν και να τα κολλήσουν ακολουθώντας τις οδηγίες, δημιουργώντας υπό κλίμακα μοντέλα μοτοσυκλετών (της Yamaha εννοείται...) ή ακόμα και ολόκληρα σκηνικά από αγώνες MotoGP (Διαβάστε σχετιά ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Tο Paper Craft δεν είχε μόνο μοτοσυκλετιστικό περιεχόμενο, αφού εκτός των άλλων περιελάμβανε και αρχεία με οδηγίες για την δημιουργία σπάνιας πανίδας (sic, ζωάκια εννοούμε...). Δυστυχώς όμως, η Yamaha αποφάσισε να παύσει την λειτουργία της ιστοσελίδας και αυτό δεν σημαίνει απλώς ότι δεν θα την ενημερώνει με νέα μοντέλα χαρτοτεχνίας αλλά ότι θα την “κατεβάσει όλη κάτω”, εξαφανίζοντας την ουσιαστικά.

Στο διαδίκτυο βέβαια, ακόμα και αν είσαι η Yamaha, δεν μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, ειδικά όταν οι αποφάσεις σου σχετίζονται με την απαγόρευση / λήξη δωρεάν πρόσβασης σε υλικό. Κάποιοι κυβερνο - Ρομπέν των Δασών λοιπόν, με το που έμαθαν την είδηση, αρχειοθέτησαν ψηφιακά όλο το site και το υλικό του, “κατά λάθος”, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά και περιπαικτικά...

Το Paper Crafts λοιπόν, θα συνεχίσει να υπάρχει και πλέον, μετά τις 30 Σεπτεμβρίου όπου η Yamaha έχει ανακοινώσει ως ημερομηνία κλεισίματος του, θα μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 09:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon