.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 12:24

Horex Days 2018 – Μια νέα ετήσια εκδήλωση μπήκε στο πρόγραμμα

Θρυλική μάζωξη στη Βαυαρία

Η ιστορία της Horex κρατά από το 1920 και, παρότι σταμάτησε να παράγει μοτοσυκλέτες το 1960 όταν και εξαγοράστηκε από τη Daimler-Benz, το 2010 επέστεψε στην παραγωγή παρουσιάζοντας έναν πρωτοποριακό κινητήρα.

Ο εξακύλινδρος VR6 προέρχεται από την τεχνολογική δεξαμενή της Volkswagen και συνιστά ένα υβρίδιο V6 και εξακύλινδρου σε σειρά, με τους κυλίνδρους σε τόσο στενή μεταξύ τους γωνία ώστε να δουλεύουν κάτω από μια ενιαία κεφαλή και το πλάτος του οποίου δεν ξεπερνά αυτό ενός τετρακύλινδρου.

horex days 2018 12

Η εταιρεία βρέθηκε για δεύτερη φορά σε δύσκολη οικονομική θέση το 2014, για να διασωθεί από μια μεγάλη Γερμανική εταιρεία, το 3C Carbon Group που ανέλαβε να φέρει την παραγωγή στις εγκαταστάσεις του στο Landsberg am Lech, λίγα χιλιόμετρα δυτικά του Μονάχου.

Με την οικονομική ασφάλεια που πλέον αισθάνεται η Horex, τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει στην παραγωγή αρκετές νέες εκδόσεις βασισμένες πάνω στην πλατφόρμα του VR6, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει πως ένα νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί στην επερχόμενη Intermot.

horex new model teaser

Δείγμα της ανάπτυξης που βιώνει η εταιρεία είναι και η διοργάνωση της πρώτης της εκδήλωσης Horex Days 2018. Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι πόρτες των κεντρικών της εγκαταστάσεων στο Landsberg άνοιξαν για να υποδεχτούν τους φίλους της Horex, προσφέροντας μια επαφή από πρώτο χέρι με τους ανθρώπους και τη γραμμή παραγωγής, test rides, επίσημα αξεσουάρ και έκθεση ιστορικών της μοντέλων.

Ζήστε λίγη από την ατμόσφαιρα των πρώτων Horex Days μέσα από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Γερμανική εταιρεία.

horex days 2018 7

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 12:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW Motorrad - Rent a Ride Honda Origami - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon