.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 11:03

Κυκλοφορεί νόμιμα στον δρόμο και πιάνει 430 χλμ./ώρα!

Ένα Hayabusa που αποτελεί τον ορισμό του “τούμπανου”!

O βρετανικός οίκος βελτιώσεων BigCC Racing ειδικεύεται στα Suzuki Hayabusa, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα μετατροπών στις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες. Τα στάδια βελτίωσης είναι πολλά και όπως θα περίμενε κανείς, στην BigCC Racing τρέχουν και τα δικά τους project, βάζοντας σε αυτά όλο τους το μεράκι και την μαεστρία τους.

Σε ένα από αυτά, θέλησαν να κάνουν το εξής: Να δημιουργήσουν ένα Hayabusa το οποίο θα είναι απολύτως νόμιμο για κυκλοφορία στον δρόμο, με γκάζι που θα φτάνει τα επίπεδα των υψηλότερων κατηγοριών στους dragster αγώνες. Και επειδή είναι πολύ κακοί άνθρωποι, φρόντισαν επίσης το project αυτό να μην “φωνάζει”, ούτε να επιδεικνύει τις βελτιώσεις του αλλά να είναι αυτό που λέμε… “κρυφόγκαζο”.

Στον κινητήρα εφαρμόστηκε το dragster kit της BigCC Racing, με την χωρητικότητα να ανεβαίνει στα 1.547 κ.εκ. και να εφαρμόζεται φυσικά, υπερτροφοδότηση. Με αυτό το setup, το dragster Hayabusa της εταιρείας, είχε βγάλει κοντά στους 1.000 ίππους στο δυναμόμετρο…

Το dragster Hayabusa της BigGG Racing, ενώ σπάει τον ιμάντα συγκράτησης του δυναμόμετρου, στους 934 ίππους 

Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, για την road legal έκδοση, η απόδοση… περιορίστηκε στους 660 ίππους, ρίχνοντας τα bar της υπερτροφοδότησης και τοποθετώντας ένα νόμιμο για κυκλοφορία τελικό εξάτμισης. “Δεν γινόταν να οδηγηθεί αλλιώς στον δρόμο”, δήλωσαν οι άνθρωποι της BigCC Racing.

Πριν λίγες ημέρες (16/09/2018) η μοτοσυκλέτα πήρε μέρος σε αγώνες dragster, στο Yorkshire της Βρετανίας, όπου και συνέτριψε τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των “πολιτικών” μοτοσυκλετών, πετυχαίνοντας ταχύτητα εξόδου 430 χλμ./ώρα, στο 400άρι…

Ακολουθεί το video:



  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 11:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon