.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 15:24

Η Honda, ο Doohan, τα καινά δαιμόνια κι ένα Monkey Tracker

Τα υπόλοιπα custom της Honda από το Glemseck 101

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οριοθετώντας το τέλος του Αυγούστου και την αρχή του Σεπτέμβρη, το φεστιβάλ Glemseck 101 στη Γερμανία διοργανώθηκε για 13η συνεχόμενη χρονιά. Η Honda έκλεψε την παράσταση φέρνοντας έξι custom μοτοσυκλέτες και τον Mick Doohan ως επίτιμο καλεσμένο για το Sprint International που γίνεται σε μια ευθεία με μήκος 1/8 του μιλίου (περίπου 200 μέτρα).

Πριν λίγες μέρες είδαμε το Glemseck CB1000R που στήθηκε για το σπριντ του Doohan, καθώς και μερικές όμορφες δημιουργίες βασισμένες σε κλασικά μοντέλα όπως τα CB750, CX500 και Gold Wing 1000.

152427 Honda at Glemseck 101 2018

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση με το πρώτο μέρος των custom Honda για το Glemseck 101

Τώρα η Honda έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα άλλα δύο custom της, δηλαδή το Monkey Tracker και το CB1000R Neo Daemon.

152827 Monkey Tracker

Το πρώτο βασίζεται προφανώς στο νέο Monkey 125 που προσφάτως έφτασε στα καταστήματα της Ευρώπης. Το custom Tracker βγήκε από το εργαστήρι του Γερμανού Dirk Öhlerking (Kingston Customs) με βασική flat track αισθητική, αλλά και λειτουργικές επεμβάσεις, όπως μετατροπές στο πλαίσιο, νέο τιμόνι και εξάτμιση, ανάλογο βάψιμο αλλά και μια έξυπνα επιλεγμένη δόση νοσταλγίας, τα μαρσπιέ από το θρυλικό Elsinore 125 του 1976.

152454 Neo Daemon CB1000R

Δίπλα του το CB1000R Neo Daemon φτιάχτηκε δια χειρός του Γερμανού Jens Kratschmar, ο οποίος δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα τεχνικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας, παρά μόνο την εμφάνιση, χρησιμοποιώντας μερικές καινοτόμες λύσεις.

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει βαφτεί, μα τυλίχτηκε με ένα στρώμα βινυλίου που διαθέτει και ανακλαστικές ιδιότητες. Η εξάτμιση επίσης ξεχωρίζει από το άσπρο χρώμα της που στην πραγματικότητα είναι μια λευκή στρώση σμάλτου! Νέα είναι και κάποια εξαρτήματα, όπως το τιμόνι, οι μανέτες, οι γραμμές των φρένων, τα φλας και τα λάστιχα.

Φωτογραφίες Γενικές

Φωτογραφίες Monkey Tracker

Φωτογραφίες CB1000R Neo Daemon

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 16:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon