.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 12:41

Τραμπ Vs Harley-Davidson… οι εξελίξεις στην “κόντρα”

Αποκλιμακώνουν την ένταση άνθρωποι της εταιρείας

Από σχέση αγάπης, σε απίστευτο “φάγωμα”. H αγαπημένη (πρώην) εταιρεία του προέδρου των HΠΑ, αποτελεί τον τελευταίο καιρό “κόκκινο πανί” για τον Ντόναλντ Τραμπ! Ο λόγος είναι οι ανακοινώσεις της Harley-Davidson, περί κατασκευής γραμμών παραγωγής εκτός των ΗΠΑ.

Αρχικά, η πρόθεση αυτή αποδιδόταν στις απειλές της ΕΕ για επιβολή πρόσθετων φόρων στα προϊόντα των ΗΠΑ, ωστόσο η εταιρεία, είχε προβεί σε σχετικές δηλώσεις πριν την περιβόητη “εμπορική σύρραξη” μεταξύ Αμερικής και Γηραιάς Ηπείρου.

Ουσιαστικά οι νέες γραμμές παραγωγής πρόκειται να εγκατασταθούν σε στρατηγικά σημεία, σε αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές, προκειμένου η εταιρεία να παρακάμψει τους πολύ υψηλούς δασμούς που ισχύουν σε ορισμένες χώρες της ευρύτερης αυτής περιοχής, που έχει αρχίσει να εμφανίζει τεράστια αγοραστική δύναμη.

Αυτά τα σχέδια λοιπόν, δεν άρεσαν στον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος προειδοποίησε μέσω των social media, πως σε περίπτωση που η Harley-Davidson, φτιάξει γραμμές παραγωγής εκτός ΗΠΑ, θα την “ταράξει” στην φορολογία και παράλληλα, θα προσκαλέσει ανταγωνιστές της να στήσουν γραμμές παραγωγής στην Αμερική, με πολύ ευνοϊκούς όρους.

H όλη ιστορία απέκτησε φυσικά “πολιτική χροιά”, με την Harley-Davidson να εμπλέκεται χωρίς να το θέλει στην διχαστική κόντρα Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών,  Στις πρόσφατες εκδηλώσεις για την επέτειο των 115 χρόνων της θρυλικής εταιρείας λοιπόν, στελέχη της φρόντισαν να κάνουν κάποιες δηλώσεις ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να καταστεί σαφές ότι δεν επιθυμούν “κόντρες” και αψιμαχίες με κανέναν.

Ο Dave Cottelleer, εμπορικός διευθυντής της αγορά των ΗΠΑ, δήλωσε τα εξής: “H φιλοσοφία της Harley-Davidson εμπεριέχει την ένωση, την συμφιλίωση, την παρέα, την κοινότητα. Εμπεριέχει επίσης την ελευθερία. Ως εταιρεία είμαστε φύση και θέση «απολιτίκ», δεν θέλουμε στοιχεία που να διχάζουν και να αποξενώνουν τον κόσμο, εμείς θέλουμε τους ανθρώπους μονιασμένους να μοιράζονται κοινές εμπειρίες, οδηγώντας τις μοτοσυκλέτες μας. Αυτή είναι η φιλοσοφία της Harley-Davidson και αυτό γιορτάζουμε σε κάθε επέτειο μας, όπως και στην σημερινή (σσ. των 115 χρόνων)”

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Marc McAllister, εμπορικός διευθυντής της διεθνούς αγοράς: “Πιστεύουμε, στηρίζουμε και επικροτούμε, τον ανταγωνισμό σε μια ελεύθερη αγορά αλλά με δίκαιους για όλους του συμμετέχοντες όρους. Αγωνιζόμαστε να το πετύχουμε αυτό και εδώ, στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες αγορές του κόσμου. Ειλικρινά,  θα θέλαμε όσο τίποτα άλλο, όλη μας η παραγωγή να γινόταν αποκλειστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά αυτό δεν είναι εφικτό με την σημερινή κατάσταση στην παγκόσμια αγορά. Αν θέλουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε αγορές εκτός των συνόρων μας, θα πρέπει να πάρουμε κάποιες δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις.  Παρ όλα αυτά, ένα μεγάλο κομμάτι της δυναμικής μας είναι και θα παραμείνει αφοσιωμένο στις μοτοσυκλέτες που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και διατίθενται στις ΗΠΑ.”  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 12:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon