.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 11:50

Honda – Nέες πατέντες για τρίτροχο (;) όχημα

Η πολυπλοκότητα τους καταδεικνύει μοντέλο μεγάλου κυβισμού

Πολύ το…. γυροφέρνει η Honda τώρα τελευταία με την ιδέα των 3+ τροχών, αφού συνεχώς καταθέτει σχέδια με μπροστινά συστήματα που επιτρέπουν κλίσεις. Στο τελευταίο από αυτά λοιπόν, “περιγράφεται” άλλη μια ιδέα της εταιρείας, η οποία λόγω της πολυπλοκότητας και των αρκετών στιβαρών  τμημάτων που την αποτελούν, εικάζουμε ότι προορίζεται για μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και όχι για scooter.

Σε αυτά τα σχέδια βλέπουμε λοιπόν μια κατασκευή που αποτελείται από ένα πιρούνι – φορέα του τροχού, το οποίο στηρίζεται με παράλληλα αρθρωτά σκέλη στην βάση και στην κορυφή του. Τα σκέλη αυτά καταλήγουν σε ένα παράλληλο ως προς το πιρούνι – φορέα στέλεχος, σχηματίζοντας έτσι ένα τετράγωνο.

Honda tilting trike

Τα “τετράγωνα στήριξης” των δύο μπροστινών τροχών συνδέονται μεταξύ τους με κάθετους αρθρωτούς συνδέσμους, επιτρέποντας έτσι την κλίση τους δεξιά και αριστέρα. Η δε ανάρτηση του κάθε τροχού, ένα μονό αμορτισέρ, είναι τοποθετημένο στην κορυφή αυτών των τετράγωνων στήριξης.

Όπως ήδη ειπώθηκε, πρόκειται για ένα αρκετά πολύπλοκο σύστημα και υποθέτουμε αρκετά βαρύ επίσης, το οποίο λόγο της σχεδιαστικής του φύσης, εκτείνει τους τροχούς πολύ μπροστά από τον κινητήρα του οχήματος στο οποίο θα προσαρμοστεί. Δεν φαίνεται να αποτελεί εξέλιξη του συστήματος που είχαμε δει στο πρωτότυπο Neowing, αφού η διάταξη του είναι εντελώς διαφορετική.

Τι ετοιμάζει λοιπόν η Honda;   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 11:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon