.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 15:19

Η Polaris ετοιμάζεται να μεταφέρει παραγωγή εκτός Η.Π.Α.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Harley-Davidson

Κάθε φορά που μιλάμε για τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει εξαιτίας της απόφασης του προέδρου Τραμπ να επιβάλλει επιπλέον δασμούς σε εξαγωγικά προϊόντα της Ε.Ε. και της ευρωπαϊκής απάντησης, εστιάζουμε ως μοτοσυκλετιστές στη Harley-Davidson. Δεν είναι όμως η μόνη εταιρεία από τις Η.Π.Α. που πλήττεται από αυτά τα μέτρα.

Η Indian Motorcycles αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τη συμπατριώτισσά της, αν και το καλό είναι πως ανήκει σε έναν κολοσσιαίο όμιλο, το Polaris Industries Inc, για την οποία ο Αμερικανικός Τύπος αναφέρει πως εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει μέρος της παραγωγής της Indian εκτός Η.Π.Α.

“Τα πρόσφατα αντίμετρα της Ε.Ε. απαίτησαν από μας να ξοδέψουμε επιπλέον χρόνο, ενέργεια και πόρους για να εξετάσουμε σχέδια αντιμετώπισης, συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς της παραγωγής της Indian Motorcycles που προορίζεται για την Ευρώπη από την Iowa στις εγκαταστάσεις μας στην Πολωνία,” εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της Polaris, Jess Rogers, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Η Polaris έχει εγκαταστάσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου και στην Πολωνία έχει στήσει ήδη από το 2014 μια γραμμή παραγωγής για οχήματα εκτός δρόμου. Αυτό το εργοστάσιο είναι που πιθανότατα θα τροποποιηθεί ώστε να συναρμολογεί και τις Indian για τις αγορές της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη Rogers, οι επιπλέον φόροι που προκύπτουν για την Indian εκτιμώνται στα 15 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, κι αυτό μόνο για το 2018, όπου η νέα φορολογία ξεκινά να επιβάλλεται από τη μέση της χρονιάς.

Παράλληλα, η Polaris (και πιθανότατα και η Harley-Davidson κατ’ αναλογία) δέχτηκαν διπλό χτύπημα, καθώς και οι επιπλέον φόροι του Τραμπ σε εισαγωγές ατσαλιού και αλουμινίου στις Η.Π.Α. φόρτωσαν με έξτρα βάρη τους δύο κατασκευαστές.

Διαβάστε εδώ μια αναλυτική καταγραφή του οικονομικού πολέμου που έχει ανοίξει με τα μέτρα Τραμπ.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 15:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon