.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 16:33

Η Gloria Factory σχεδιάζει ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες κατά παραγγελία

 

Από τη Γαλλία, όπως ακριβώς τη θες, παράδοση στην πόρτα σου

 

Πίσω από τη startup εταιρεία Gloria Factory κρύβεται η Jambon-Beurre Motorcycle, ένα εργαστήριο custom μοτοσυκλετών με έδρα το Παρίσι. Βλέποντας την απήχηση των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών να αυξάνει στις πιο ανεπτυγμένες αγορές της Ευρώπης, σπεύδουν να στήσουν μια μικρή γραμμή παραγωγής που θα υλοποιεί το όραμά τους.

Αυτό προβλέπει ελαφριές καθημερινές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, εξοπλισμένες με τα απολύτως απαραίτητα και δίχως φανφάρες, αλλά και με ένα διαφορετικό προσόν: η εμφάνισή τους σχεδιάζεται όπως ακριβώς τη ζητήσει ο πελάτης.

gloria 6

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, έτσι θα είναι τα πράγματα όταν (και εφόσον) η Gloria αρχίσει πραγματικά να φτιάχνει μοτοσυκλέτες. Προς το παρόν έχουμε επίσημες εξαγγελίες χωρίς χρονοδιαγράμματα, μοτοσυκλέτες με άγνωστα τεχνικά χαρακτηριστικά, ένα λειτουργικό πρωτότυπο και όσες ψηφιακές απεικονίσεις αντέχεις να δεις. Για τιμές, φυσικά ούτε λόγος ακόμη.

Αυτό που έχει περαιτέρω ενδιαφέρον, είναι το επιχειρηματικό πλάνο που έχουν στο μυαλό τους οι Γάλλοι. Δηλώνουν θαυμαστές της σχολής DNVB, δηλαδή του Digital Native Vertical Brands. Πρόκειται για το νέο είδος αγοράς που ανθίζει με τη στοργή του Internet και θέλει τον κατασκευαστή να πουλά το προϊόν του απευθείας στον πελάτη μέσω του ηλεκτρονικού του μαγαζιού, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και γλιτώνοντας έτσι επιβαρύνσεις στην τιμή.

Παραγγέλνοντας δηλαδή μια προσωποποιημένη Gloria, αυτή θα έρχεται προς παράδοση στην πόρτα σου!

gloria 7

Για την ιστορία, το πρωτότυπο μοντέλο που πρωταγωνιστεί και στο παρακάτω βίντεο είναι εξοπλισμένο με μια μοτερούκλα 80 kW (107 hp), ζυγίζει 159 κιλά και κάνει τα 0-100 σε 3.5 δευτερόλεπτα. Είναι ταπωμένο στα 160 km/h, γιατί τελικά δεν είναι παρά ένα ολόγυμνο flat track, πόσα να πιάνει δηλαδή;

Ωστόσο οι μοτοσυκλέτες στα ψηφιακά μοντέλα έχουν μπαταρίες κρυμμένες σε ντιζαϊνάτα καπάκια που μιμούνται έναν V2 και δύσκολα δείχνουν να στηρίζουν μεγάλη αυτονομία. Ανάλογα, ο ηλεκτρικός κινητήρας που θα φορούν θα είναι λογικά πολύ πιο ήπιος και φιλικός, για να βγάζει χιλιόμετρα και να μην τρομάζει τους άπειρους αναβάτες. Ή τουλάχιστον, έτσι φανταζόμαστε πως θα είναι η βασική έκδοση.

gloria 5

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 16:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ολοήμερο Power Day στα Μέγαρα Summer Bike Festival 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon