.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 16:38

Suzuki Burgman 650 με hi-tech σύστημα πυρόσβεσης

 

 Το GT scooter σε ένα νέο ρόλο

Ψηλά στα Ιταλό - Γαλλικά σύνορα των Άλπεων, οι δρόμοι διέρχονται από πολλά τούνελ, με μερικά από αυτά, να ξεπερνούν τα 10 χιλιόμετρα σε μήκος. Δυστυχώς στο παρελθόν, έχουν συμβεί ορισμένα πολύ σοβαρά περιστατικά με πυρκαγιές μέσα στα τούνελ αυτά, όπου ο απολογισμός σε θύματα και καταστροφές ήταν πολύ μεγάλος.

Οι αρχές, διερευνώντας αυτά τα περιστατικά, διαπίστωσαν ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στον χρόνο προσέγγισης των πυροσβεστικών οχημάτων στα σημεία των πυρκαγιών, με την καθυστέρηση αυτή να αποδεικνύεται μοιραία.

Έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκαν τα πρώτα πυροσβεστικά δίτροχα, βασισμένα σε μοντέλα μοτοσυκλετών, τα οποία είναι ακόμα επιχειρησιακά  ενεργά. Αυτή είναι όμως η πρώτη φορά, που η Gruppo Servizi Associati, η εταιρεία που έχει αναλάβει τον τομέα της ασφάλειας στους διασυνοριακούς αυτούς δρόμους των Άλπεων, ενέταξε στον στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων ένα scooter!

gallery img1

Πρόκειται για ένα Burgman 650 της Suzuki, το οποίο δεν επιλέχθηκε φυσικά τυχαία, αφού οι τεράστιοι χώροι του και ειδικά ο αποθηκευτικός των 50 λίτρων κάτω από την σέλα του, ήταν ότι έπρεπε για να χωρέσει όλος ο πρόσθετος εξοπλισμός πυρόσβεσης.

Μην φανταστείτε νερά και μάνικες, εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο hi-tech, αφού το Burgman, φέρει σε δοχείο 60 λίτρων ένα νέο υγρό πυρόσβεσης, το οποίο εκτοξευόμενο με πίεση από ένα ειδικό πιστόλι μεγάλης πίεσης, διασποράς και εξάχνωσης, είναι ως και δέκα φορές πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των εστιών φωτιάς, σε σχέση με τον… κλασικό τρόπο που ξέρουμε όλοι.

Με αυτό το σύστημα ενσωματωμένο και με δεδομένη την ευελιξία και της ταχύτητα του, το Burgman 650, μπορεί να προσεγγίσει άμεσα, δύσκολα σημεία εντός των τούνελ ή σε μποτιλιαρισμένους δρόμους, αντιμετωπίζοντας εγκαίρως και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές, πριν αυτές πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 13:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon