.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 13:12

Claudio Castiglioni - Τέλος εποχής

 

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι

 



"Οι μοτοσικλέτες είναι αντικείμενα που σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Έχουν χρώματα και σχήματα που μας αποκαλύπτουν την έμπνευση του ανθρώπου που τις οραματίστηκε. Μερικές φορές αυτές οι δημιουργίες είναι αυθεντικά έργα τέχνης μετασχηματίζοντας το σχεδιαστή σε καλλιτέχνη."

Τα παραπάνω λόγια του Claudio Castiglioni αντικατοπτρίζουν πλήρως το πάθος που είχε ο ίδιος για τις μοτοσυκλέτες, τον τρόπο με τον οποίο τις αντιμετώπιζε. Μέσα από αυτό το πάθος έχτισε την αυτοκρατορία του, το πασίγνωστο Groupo Castiglioni, έχοντας σαν αρχή της Cagiva, την Ducati, την Husqvarna, MV Agusta κ.α. Ο Castiglioni ηγήθηκε της ιταλικής βιομηχανίας μοτοσυκλετών και “έφερε στον κόσμο” μοναδικά μοντέλα όπως το Ducati 916 αλλά και το MV Agusta F4 σε συνεργασία με κορυφαίους σχεδιαστές (Massimo Tamburini, Massimo Bordi). Υπό την προεδρία του η Ducati κυριάρχησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike αλλά και παλιά, κέρδισε για πρώτη φορά στα GP 500 με Cagiva και αναβάτη τον Eddie Lawson.

Η Cagiva επίσης, έδωσε και δύο τίτλους στον Castiglioni από το πασίγνωστο Rally Dakar με την Elephant.
Στις 17 Αυγούστου, η καρδιά του Claudio Castiglioni σταμάτησε να χτυπάει αναίτια, στο Varese, στην ιδιαίτερή του πατρίδα. Και σίγουρα, ο κόσμος της μοτοσυκλέτας, από δω και στο εξής δύσκολα θα βρει ανθρώπους με το πάθος και την αγάπη που χαρακτήριζε τον μεγάλο Ιταλό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 17:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Triumph πρωτότυπα αξεσουάρ Αλέξης Ζαφειρίου – R.I.P. »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon