.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 16:11

H Ducati με δύο συμμετοχές στο Pikes Peak 2018

 

Το Multistrada 1260 Pikes Peak επιστρέφει εκεί όπου βαφτίστηκε

 

Το Pikes Peak International Hill Climb είναι ένας από τους θρυλικούς, όσο και λιγοστούς αγώνες που γίνονται σε δημόσιους δρόμους και διοργανώνεται από το 1916 κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιούνη. Ο γνωστός και ως “Αγώνας προς τα Σύννεφα” σκαρφαλώνει στις πλαγιές των Rocky Mountains κοντά στο Colorado Springs, με στόχο την κορυφή Pikes Peak σε υψόμετρο 4,300 μέτρων, σε μια φιδίσια διαδρομή 20 χιλιομέτρων με 156 στροφές.

Η Ducati North America ανακοίνωσε σήμερα πως θα τρέξει στον φετινό αγώνα, που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου, με δύο μοτοσυκλέτες και συγκεκριμένα δύο Multistrada με αναβάτες τον Carlin Dunne και τον Codie Vahsholtz.

Ο Dunne κατείχε το ρεκόρ του Pikes Peak για τις μοτοσυκλέτες για αρκετά χρόνια, ως την περσινή διοργάνωση όταν το έσπασε ο Chris Fillmore με ένα KTM 1290 Super Duke R, μπαίνοντας στο ολιγομελές γκρουπ αναβατών που έχουν ανέβει στην κορυφή σε λιγότερο από 10 λεπτά.

“Μετά το 2017, όταν το ρεκόρ του Dunne έσπασε τελικά με πολύ μικρή διαφορά, εμπνευστήκαμε να ξανατρέξουμε με στόχο να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Οι αναβάτες, η ομάδα και το νέο Multistrada 1260 Pikes Peak προορίζονται να είναι η μεγάλη δύναμη φέτος στο Βουνό,” δήλωσε σχετικά ο Jason Chinnock, CEO της Ducati North America.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 16:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon