.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 12:35

Άγγλος έφαγε πρόστιμο για ανασφάλιστο πατίνι

 

Οδηγούσε και υπό την επήρρεια, αλλά αυτό ήταν ξεχωριστό πρόστιμο

 

Ο κύριος Iuri Duarte από το Ίπσουιτς της Αγγλίας, συνελήφθη από την τροχαία της περιοχής του να οδηγεί ένα ηλεκτρικό πατίνι χωρίς κράνος και χωρίς ασφάλεια. Στη συνέχεια ο έλεγχος απέδειξε πως ήταν και υπό την επήρρεια κάνναβης, οπότε η βόλτα ενώπιον του δικαστή κατέστη αναπόφευκτη.

Στο δικαστήριο ο 33χρονος δήλωσε πως δεν είχε ιδέα ότι απαιτείται ασφάλεια και εξοπλισμός για να κόβει βόλτες με το ηλεκτρικό GoPed του, αλλά προφανώς είχε βρεθεί κάπου ανάμεσα στα όρια των νόμων.

Δηλαδή, σύμφωνα με τη νομοθεσία, το εργαλείο πρέπει να αποδίδει λιγότερα από 25 km/h και η ισχύς του να μην ξεπερνά τα 250 W, δηλαδή 0.33 hp. Εφόσον έχουμε υπέρβαση αυτών των αριθμών, στην Αγγλία το όχημα υπόκειται στη νομοθεσία περί μοτοσυκλετών – και κάπου εδώ την πάτησε ο Duarte.

Το GoPed ESR750 που καβαλούσε ο συλληφθείς αποδίδει γύρω στον ένα ίππο και η τελική του φτάνει ως τα 36 km/h (με την επιλογή απόδοσης turbo mode). Θα μπορούσε δηλαδή εξίσου απλά να ήταν ένα Kawasaki H2R.

Όπως, άλλωστε δήλωσε ο δικαστής, η άγνοια του Νόμου δε συνιστά υπερασπιστική γραμμή, παρότι ο Duarte ισχυρίστηκε πως αυτό είναι το μοναδικό του όχημα και με αυτό πηγαινοέρχεται κάθε μέρα στη δουλειά του επί 2.5 χρόνια χωρίς ποτέ να έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Όσον αφορά στη κάνναβη, ο Άγγλος είχε κάνει χρήση το προηγούμενο βράδυ, αλλά η μετρηθείσα συγκέντρωση THC στο αίμα του βρέθηκε πάνω από το νόμιμο όριο των 2 μικρογραμμαρίων. Το πιο εντυπωσιακό εδώ φυσικά είναι το ότι στην Αγγλία υπάρχει και ελάχιστον νόμιμο όριο κάνναβης για την οδήγηση.

Εν τέλει ο Duarte έφαγε ένα πρόστιμο €230 για την οδήγηση υπό την επήρρεια (με το ελαφρυντικό πως ήταν από την προηγουμένη μέρα η κατανάλωση) και άλλα €140 γιατί το πατίν... συγνώμη, εννοούσαμε η μοτοσυκλέτα του ήταν ανασφάλιστη. Η έκπληξή του για το γεγονός πως τρώει πρόστιμο επειδή οδηγούσε ένα παιδκό παιχνίδι προφανώς ουδόλως συγκίνησε δικαστές και εισαγγελείς.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 12:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon