.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 13:06

Mega Hub Motor Electric Unicycle: Ηλεκτροκίνητo - νεορετρό - μονόροδο

 

Ναι… όλα αυτά μαζί!

O John Digley, είναι ένας μάλλον εκκεντρικός μηχανικός – εφευρέτης και το λέμε αυτό, γιατί το προτελευταίο του πόνημα, ήταν μια ηλεκτροκίνητη ξαπλώστρα παραλίας ή κάτι που έμοιαζε με αυτό τέλος πάντων… Εμμένοντας λοιπόν στο ίδιο μοτίβο των παλαβών δημιουργημάτων, παρουσίασε το Μega Hub Motor Unicycle, ένα ηλεκτροκίνητο μονόροδο, το οποίο φέρει κάποια κλασσικά στοιχεία.

Κινητήρια δύναμη του μονόροδου, είναι ένα hub μοτέρ 3000W που αποτελεί το κέντρο ενός μοτοσυκλετιστικού τροχού 17 ιντσών, ενώ την τροφοδότηση του κινητήρα με ενέργεια, αναλαμβάνει μια συστοιχία 20 μπαταριών LiPo.

monorodo 2

Η συστοιχία αυτή, έχει τοποθετηθεί εσωτερικά ενός κυλινδρικού σωλήνα που παίζει τον ρόλο του στελέχους πάνω στο οποίο εδράζεται η σέλα και το τιμόνι του κατασκευάσματος. Ο σωλήνας αυτός φέρει στο μπροστινό του μέρος την φτερωτή ενός jet κινητήρα από παλιό αεροσκάφος. Τι εξυπηρετεί αυτό; Τίποτα, απλά προσθέτει πόντους στην εμφάνιση…  

Η ισορροπία του μονόροδου γίνεται δια μέσου αισθητήρων που διαβιβάζουν εντολές σε μια κεντρική υπολογιστική μονάδα, ενώ πίνακας οργάνων δεν υπάρχει και όλες οι πληροφορίες που αφορούν στην κινητική κατάσταση του οχήματος, είναι φωνητικές, μέσω συνθετικής ομιλίας.

Όλα αυτά τα ηλεκτρονικά, βρίσκονται στο εσωτερικό ενός μονού μεγάλου προβολέα που ο Digley έχει πάρει από μια Ural μοτοσυκλέτα. Η οδήγηση είναι απλή, το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός – αναβάτης για να στρίψει, είναι να ρίξει το βάρος του προς το εσωτερικό της στροφής.

Για λόγους ασφαλείας,  έχει τοποθετηθεί μια προέκταση με ένα τροχό από καρότσι super market  στο μπροστινό μέρος, καθώς τα “καπάκια” ελέγχονται αποτελεσματικά από τα ηλεκτρονικά αλλά τα endo, μάλλον όχι.

Να και ένα φιλοσοφικό ερώτημα… μπορεί ένα μονόροδο να κάνει endo; Σούζα; Χμμμ…

Ορίστε και  δυο video, ένα με το μονόροδο και ένα με την ξαπλώστρα, ενώ στην σελίδα του John Digley μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες και video σχετικά με αυτό το περίεργο δημιούργημα. 



 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 13:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon