.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 13:12

Ο γύρος του κόσμου με Ducati Scrambler Desert Sled

 

Απόπειρα Ρεκόρ Guinness, για καλό σκοπό

Ο 22χρονος Henry Crew θα προσπαθήσει να γίνει ο νεότερος αναβάτης που κάνει το γύρο του κόσμου καβάλα σε μοτοσυκλέτα. Όπλο του ένα Ducati Scrambler Desert Sled, ενώ παράλληλα θα διαφημίσει τις δράσεις του Movember Foundation για την ανδρική υγεία.

Στόχος του Βρετανού Crew να καλύψει 56.327 χιλιόμετρα, διασχίζοντας 35 χώρες σε 6 ηπείρους, καβάλα σε ένα  Ducati Scrambler Desert Sled.

ducati scrambler desert sled trip 2

Ο Henry έχει χάσει τρεις φίλους από αυτοκτονία, ενώ και ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει ψυχολογικά προβλήματα.Με το ταξίδι του, πέρα από το Ρεκόρ Guinness, ο Henry Crew θέλει να μαζέψει 35.000 αγγλικές λίρες, μία για κάθε μίλι (35.000 μίλια). Τα χρήματα αυτά θα τα δωρίσει στο ίδρυμα Movember που βοηθάει σε ερευνητικά προγράμματα και προγράμματα υποστήριξης για τον καρκίνο του προστάτη και των όρχεων, την ανδρική ψυχική υγεία και την πρόληψη των αυτοκτονιών.

Το ταξίδι θα διαρκέσει περί τους 13 μήνες, ενώ ξεκίνησε στις 3 Απριλίου 2018 από το Bike Shed Motorcycle Club στο Shoreditch.

ducati scrambler desert sled trip 3

Στο πρώτο μέρος του ταξιδιού, ο Crew θα επισκεφθεί και το εργοστάσιο της Ducati στη Bologna.Για να σπάσει το ρεκόρ, ο Βρετανός θα πρέπει να επιστρέψει στη χώρα του έως την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019.

Το Ducati Scrambler Desert Sled που οδηγεί ο Henry είναι χορηγία της Ducati UK για το ταξίδι του.

ducati scrambler desert sled trip 6

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Henry Crew οδηγεί μοτοσυκλέτες μόλις τα τελευταία χρόνια, ενώ από ότι φαίνεται δεν φοβάται να βάζει υψηλούς στόχους, και μπράβο του.

Για να βοηθήσετε τον Henry, επισκεφθείτε τη σελίδα του στο site της Movember ΕΔΩ ενώ για να τον ακολουθήσετε, δείτε το site του ταξιδιού του ΕΔΩ, και για πιο άμεση ενημέρωση, επισκεφθείτε τη σελίδα του στο Facebook, ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 13:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon