.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 12:23

Η Πρωταπριλιά της μοτοσυκλέτας

 

Τρίχρονοι κινητήρες, κράνη lego, θαλάσσιοι superchargers και ροζ μοτοσυκλέτες

Ήλθε και φέτος αυτή η υπέροχη μέρα του χρόνου κατά την οποία τα ευφάνταστα ψέματα είναι αναμενόμενα και καλοδεχούμενα από όλους τους πολίτες του κόσμου - εκτός φυσικά των πολιτικών, για τους οποίους συνήθως συνιστούν το κυρίαρχο, αν όχι το μοναδικό τους επαγγελματικό προσόν.

Η Πρωταπριλιά του 2018 για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας είχε μια γερή δόση fake news, με εξωτικές νέες τεχνολογίες, φανταχτερές στυλιστικές επιλογές στα όριο της επιληψίας, εκείνα τα πρωτότυπα προϊόντα που ανέκαθεν ονειρευόμασταν και τις καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους που ταΐζουν τους εφιάλτες μας.

Στην ΚΤΜ προφανώς και απολαμβάνουν ιδιαίτερα την Πρωταπριλιά, έτσι προέβησαν σε δύο φανταστικές δημοσιεύσεις. Η πρώτη αφορά τη δημιουργία ενός τρίχρονου κινητήρα, ο οποίος υποτίθεται πως συνδυάζει όλα τα καλά του δίχρονου και του τετράχρονου, γλιτώνοντάς μας από τα αρνητικά τους χαρακτηριστικά. Κι επειδή οι καλές ειδήσεις πρέπει να προωθούνται, έφτιαξαν και επίσημο βίντεο με τον υπεύθυνο εξέλιξης νέων προϊόντων της εταιρείας να μας εξηγεί πώς ακριβώς ο τρίχρονος κινητήρας θα αλλάξει τον κόσμο μας.

Αν αυτός δεν είναι αρκετός για να συγκινήσει, τότε η στρατηγική απόφαση της Αυστριακής εταιρείας να αλλάξει το παραδοσιακό της πορτοκαλί χρώμα σε ροζ σίγουρα θα προκαλέσει ρίγη σε πολύ κόσμο. Όσες κοπέλες κι αν ορέχτηκαν την εικονιζόμενη ροζαλιά ΚΤΜ, για τους περισσότερους από μας ευτυχώς δεν είναι τίποτε περισσότερο από το ψεματάκι της ΚΤΜ στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

bunny

Το ροζ φαίνεται πως είχε πέραση χτες, καθώς και η Yamaha βάσισε τον μύθο της ημέρας στο ίδιο μοτίβο, βάφοντας ηλεκτρονικά ένα R3 στο γλυκό αυτό χρωματάκι και τρομάζοντας κόσμο με την πρόθεσή της να το κυκλοφορήσει ως YZF-R3 Bunny Edition.

Κι αν αυτή η είδηση δε σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους απανταχού μοτοσυκλετιστές, τότε σίγουρα το δεύτερο ψεματάκι σχετικό με τη Yamaha θα το κατάφερε. Είναι το πρωταπριλιάτικο αστειάκι της Αγγλικής εφημερίδας MCN, η οποία έβγαλε αγγελία για την M1 του Valentino Rossi, ο οποίος λέει την πουλάει εναντι μόλις 6.999 λιρών. Όσο περίπου πρέπει να κάνει η μια ζάντα της δηλαδή. Όποιος προλάβει κύριοι, ένα και μοναδικό το κελεπούρι. (Τη φετινή του Μ1 ατυχώς τη χρειάζεται ακόμη, υπομονή ως την Πρωταπριλιά του 2019.)

Για τη BMW, η ημέρα έφερε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή στη βαλίτσα της μοτοσυκλέτας, έτοιμο να μας τυπώσει το ανταλλακτικό που χρειαζόμαστε ακόμη και στην άκρη του κόσμου. Έπεσες στο κορφοβούνι και έμεινες από μανέτα; Κανένα πρόβλημα, σε μερικά λεπτάκια τυπώνεις ανταλλακτικό και έφυγες. Το νέο κόνσεπτ των Βαυαρών είναι, αν μη τι άλλο, πιο αληθοφανές από άλλες "ειδήσεις" της ημέρας, ειδικά αν σκεφτούμε πως ήδη η επίσημη λίστα after market της εταιρείας περιλαμβάνει ψυγειάκι και CD changer για τις πλαϊνές βαλίτσες. Κρίμα δεν είναι να μείνει ανεκμετάλλευτος ο χώρος του top case;

h2o

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στον κόσμο του ψέματος με την Kawasaki, η οποία φωτοσοπάρησε το υπερσυμπιεσμένο της Η2 σε μια καρίνα jet ski και αναμφίβολα προκάλεσε άφθονα σχόλια ενθουσιασμού στο κοινό της - και φρίκης στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος. Δε θα ξεκινούσαμε την αποταμίευση για το εύστοχα αποκαλούμενο Η2Ο (ο χημικός τύπος του νερού), αλλά να πούμε πως δε θα θέλαμε να παίξουμε με ένα τέτοιο το καλοκαιράκι θα ήταν επίσης ψέμα. Όλα τα λεφτά, η μπουράκλα της εξάτμισης που αναδύεται από το νερό ως άλλο τέρας του Λοχ Νες.

Για την Triumph, η ημέρα δεν έφερε ούτε τρελά, ούτε ροζ μοντέλα, αλλά μια σπουδαία εκπαιδευτική είδηση. Στα πλαίσια της Triumph Adventure Experience, η Αγγλική εταιρεία συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα σπουδών, λέει, μαθήματα πώς να πηδάς φράχτες με το Tiger σου, όπως ακριβώς το έκανε κάποτε ο Steve McQueen για την θρυλική ταινία The Great Escape. Το μόνο που θέλουμε να μάθουμε πλέον είναι αν τα μαθήματα αυτά περιλαμβάνουν και ιδιοκτήτες Rocket III. Γιατί, αν είναι να την κάνεις, να την κάνεις για τα καλά. Υπενθύμιση: η ασφάλιση υγείας είναι ευθύνη του πελάτη.

Η HJC είχε μια εξαιρετική ιδέα για τη χτεσινή μέρα, λανσάροντας ηλεκτρονικά ένα νέο φανταστικό μοντέλου κράνους με την εύγλωττη επωνυμία Lego Head. Το κράνος τεχνολογικά δεν υπόσχεται κάτι το νέο, αλλά στυλιστικά η HJC πέτυχε φλέβα χρυσού: σχεδιασμένο όπως τα τουβλάκια της Lego, είναι έτοιμο να δεχτεί πληθώρα αξεσουάρ για το καστομάρισμά του. Βάλτε περούκες, ακουστικά και ποιος ξέρει τι άλλα κέρατα θα μπορούσε να σχεδιάσει κανείς για την περίσταση. Μοναδικό όριο η φαντασία.

Κλείνουμε το πρωταπριλιάτικο αφιέρωμα με το κορυφαίο όνειρο της Wiseco. Η φημισμένη κατασκευάστρια πιστονιών, λάνσαρε στον κόσμο της φαντασίας ένα κιτ που μετατρέπει κάθε τετράχρονη χωματερή μοτοσυκλέτα σε δίχρονη. Διότι, σου λέει ο μάστορας, δε βαρέθηκες να κολλάς βαλβίδες και να σκας τα 500άρικα κάθε φορά που σε πιάνει οίστρος με τη γκαζιέρα; Κάντο δίχρονο να ξενοιάσεις βρε αδερφέ. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε αν το κιτ αυτό θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο και για άλλες μοτοσυκλέτες πλην καθαρόαιμων, αλλά απλά φανταστείτε τις προοπτικές - ένα δίχρονο δικύλινδρο 1.700 cc Harley-Davidson Electra Glide κανείς;

 

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 13:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon