.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 16:56

“Τα κράνη προκαλούν τραυματισμούς στον αυχένα…” – Καταρρίπτεται!

 

Έρευνα βγάζει από την μέση γελοίο αστικό μύθο

                                           

 

Το ξέρατε ότι υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι το κράνος είναι υπεύθυνο για τραυματισμούς στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης; Είναι το αντίστοιχο των υποστηρικτών της επίπεδης Γης, σε μοτοσυκλετιστικά δεδομένα, και η υπερασπιστική τους γραμμή δεν διαφέρει σε μεθοδολογία από αυτή των Flatearthers…

Δια μέσου της ανωτάτης μπακαλικής, υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση ατυχήματος, το κράνος ασκεί μεγάλη πίεση στην αυχενική μοίρα του αναβάτη, προκαλώντας σοβαρότατους τραυματισμούς και τετραπληγίες.

Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος, δεν θα χρειαζόταν καμία έρευνα για να πειστεί ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες μ...παρούφες που έχουν ειπωθεί ποτέ, ωστόσο μιας και το “κίνημα” έχει πολλούς υποστηρικτές, ειδικά σε ΗΠΑ και Καναδά, κάποιοι καλοί άνθρωποι, μπήκαν στον κόπο να κάνουν σχετική έρευνα γύρω από το θέμα.

Οι ορθοπεδικοί, Paul S. Page και Nathaniel P. Brooks, καθώς και ο νευρολόγος – νευροχειρούργος, Zhikui Wei ,εξέτασαν τους φακέλους 1.061 περιπτώσεων ατυχημάτων με μοτοσυκλέτα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Winscosin, που είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς πρώτου επιπέδου, δηλαδή τους πιο σοβαρούς σε μία κλίμακα από το 5 μέχρι το 1.

Απ΄όλα αυτά τα περιστατικά, που συνέβησαν μεταξύ των ετών 2010-2015, 738 αναβάτες δεν φορούσαν κράνη, ενώ 323 φορούσαν (στο Winscosin δεν είναι υποχρεωτική η χρήση κράνους). Τι ανακάλυψαν; Ότι οι τραυματισμοί στην αυχενική μοίρα, ήταν διπλάσιοι στους αναβάτες που δεν φορούσαν κράνη (15,4%) σε σχέση με αυτούς που φορούσαν κράνη (7,4%). Τα δε κατάγματα σε σπονδύλους της αυχενικής μοίρας ήταν 10,8% για τους ξεκράνωτους, έναντι 4,6% για όσους φορούσαν κράνος.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο site της νευρολογικής επιθεώρησης. “Busted” λοιπόν, που θα έλεγαν και οι Mythbusters!    

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 16:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon