.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 13:21

Εξαίρεση των μοτοσυκλετών από την διάταξη οριστικής διαγραφής στα μητρώα

 

Νομικό κενό και παράλειψη για τα δίτροχα!

Μια αρκετά ενοχλητική παράλειψη εντόπισε ο ΠΑΣΕΕΕΔ στην υπ. αριθμ. 1145/21-9-2017 εγκύκλιο σχετικά με την οριστική διαγραφή οχημάτων από τα μητρώα, σε περίπτωση καταστροφής, αχρήστευσης ή διάλυσης τους, προ του έτους 2004. Στην συμπληρωματική παράγραφο 116/2004, προβλέπεται ότι για την διαδικασία αυτή, δεν χρειάζεται η προσκόμιση πιστοποιητικού καταστροφής ενός οχήματος αν η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, έχει εκδοθεί πριν τις 04/03/2004.

Το θέμα έχει να κάνει πρωτίστως με την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που έχουν προκύψει με τα ανασφάλιστα, αφού παρέχεται η δυνατότητα σε όσους εμφανίζονται κάτοχοι οχημάτων που έχουν καταστραφεί, αχρηστευθεί ή διαλυθεί, να τακτοποιήσουν μια για πάντα τα πράγματα, διαγράφοντας οριστικά τα οχήματα που τους χρεώνονται ενεργά και σε κυκλοφορία, λόγο μη ενημέρωσης των αρχείων.

Ωστόσο για κάποιο λόγο, οι  οδηγίες αυτές, αφορούν αποκλειστικά τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και όχι τις μοτοσυκλέτες.

Ο ΠΑΣΕΕΕΔ, ενήργησε άμεσα, ενημερώνοντας τον υφυπουργό κο Μαυραγάνη για το ζήτημα, ο οποίος με την σειρά του, απέστειλε υπόμνημα στον υπουργό κο Σπίρτζη, για το νομικό αυτό κενό.

Έκτοτε, έχουν περάσει τρεις μήνες και ακόμη δεν υπάρχει κάποια νέα ενημέρωση ή έξέλιξη γύρω από το θέμα.  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 13:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon