.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 11:23

Οι άνθρωποι αντεπιτίθενται; – Περιστατικά… βίας κατά αυτόνομων οχημάτων

 

Άρχισε ο πόλεμος εναντίον των μηχανών;  

Πρόσφατα, δύο περίεργα περιστατατικά στο San Francisco αλλά και αναφορές για… “επιθέσεις” σε ρομπότ και άλλα αυτόματα και αυτόνομα μηχανήματα σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, καταδεικνύουν την ανάπτυξη μιας μυστήρια τάσης, όπου οι άνθρωποι στρέφονται εναντίων των μηχανών που τους υποκαθιστούν.

Συγκεκριμένα, ένας πεζός και ένας οδηγός ταξί, χωρίς κανέναν προφανή λόγο, “επιτέθηκαν” σε αυτόνομα αυτοκίνητα στην περιοχή του San Francisco, προκαλώντας τους φθορές, ενώ πριν λίγο καιρό, είχαν καταγραφεί παρόμοια περιστατικά, αυτή την φορά με στόχο ρομπότ φύλαξης / security σε γειτονιές της Αμερικής.

Σε ένα από αυτά τα περιστατικά μάλιστα, υπήρξε άγριο bullying σε… ρομπότ ασφαλείας / φύλαξης, αφού το κουκουλώσανε, το δέσανε και του έριξαν κέτσαπ σε όλους του τους αισθητήρες.

mvsr1 2
Αυτό το ρομπότ φύλαξης που μοιάζει με μεγάλο αποσμητικό χώρου, ονομάζεται Knightscope και υπέστει... βασανιστήρια στα χέρια κάποιων ανθρώπων 

Όλα αυτά ίσως να συνδέονται με κάποιες επίσημες φωνές στις ΗΠΑ,  που εγείρουν θέματα ηθικής στην χρήση ρομπότ και αυτοματοποιημένων συστημάτων που αντικαθιστούν τον άνθρωπο, απαιτώντας να επιβληθεί πολύ μεγάλη φορολογία στις εταιρίες και στους φορείς που τα εντάσσουν στο δυναμικό τους, καταργώντας θέσεις εργασίας.

Κάτι από Terminator και Skynet μας θύμισε όλο αυτό..

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 11:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon