.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 17:33

Honda Update - Μήπως τελικά θα παρουσιάσει τρίτροχο;

 

Μια εικασία για τη σημειολογία των φωτογραφιών που δημοσίευσε η εταιρεία

Έχουμε μια ιδέα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η Honda, σχετικά με το νέο της μοντέλο που πρόκειται να παρουσιάσει στην Ρώμη, στις 8 Μαρτίου.

Αναφέραμε ότι οι δύο από αυτές τις φωτογραφίες, φαίνονται να έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική του mirroring, δηλαδή με αντιγραφή του μισού μέρους τους στην αντίθετη πλευρά. Για να το αναλύσουμε, είναι σαν να παίρνεις φωτογραφία αυτό “<”, να το αντιγράφεις και να το επικολλάς με στροφή 180 μοιρών στον οριζόντιο άξονα, έχοντας πλέον αυτό “>” και συνολικά κάτι τέτοιο: “<>”.

honda rome motodays 1 honda rome motodays 3

Tι μπορεί να σημαίνει αυτό; Θα θυμάστε ότι στο teaser video της Yamaha για το NIKEN, υπήρξε ένας συμβολισμός των δύο μπροστινών τροχών με τα δύο σπαθιά που κράδαινε ένας samurai στο σχετικό video, ενώ εντοπίσθηκαν επίσης και άλλα σημειολογικά στοιχεία που καταδείκνυαν το “διπλό” του όλου θέματος, όπως είχαμε γράψει σχετικά ΕΔΩ.

Μήπως λοιπόν η Honda επιχειρεί κάτι αντίστοιχο με έναν δικό της, ξεχωριστό συμβολισμό; Μήπως το mirroring στις φωτογραφίες είναι ένα μήνυμα για την ύπαρξη δύο τροχών μπροστά;

Πολύ πιθανόν, αν λάβουμε υπόψη ότι οι ιάπωνες κατασκευαστές, έχουν την τάση να κάνουν “κόντρα ρελάνς” o ένας στο άλλον, χρησιμοποιώντας παρόμοια μέσα, σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε αυτό της σημειολογικής επικοινωνίας.

Aν κάτι τέτοιο όντως αποδειχθεί αληθινό (αν όχι, μην βαράτε, μια εικασία κάνουμε), η Honda έχει πρωτότυπο για να “πατήσει” και αναφερόμαστε στο τρίτροχο Neοwing, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο σαλόνι του Tokyo το 2015. 

Στην συνέχεια υπήρξαν φήμες και κατοχύρωση σχεδίων το 2016, που “μύριζαν” παραγωγή, ενώ το 2017, ακριβώς τέτοια εποχή πέρυσι (σημαδιακό;), είχαμε και την τελευταία αναφορά για αυτό, πάλι με κατοχύρωση σχεδίων, που αφορούσαν στην τοποθέτηση υπερτροφοδότησης  στο εξακύλινδρο μοτέρ του Goldwing, που φερόταν να κινεί το Neowing.

Θα δούμε λοιπόν 6-κύλινδρο τρίτροχο με turbo στην Ρώμη; Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτό. Το σίγουρο είναι ότι εταιρείες με το μέγεθος και το R&D της Honda, μπορούν να αλλάξουν πλήρως κατεύθυνση σε ένα project μέσα σε ένα χρόνο. Μην ξεχνάμε ότι επίσης υπάρχει και αυτό το μοτέρ ως πιθανότητα.

Γιατί όμως η Honda να πράξει κάτι τέτοιο; Είναι απλό: Η Yamaha προηγείται ήδη στην κούρσα των τρίτροχών, έχει τα Tricity, ένα μοντέλο μοτοσυκλέτας (NIKEN) έτοιμο προς παραγωγή και δείχνει με τις κινήσεις της ότι επενδύει πολύ σε αυτή την κατηγορία οχημάτων.

Προφανώς η Honda, δεν θέλει να την αφήσει να “παίξει” μόνη της και απερίσπαστη σε αυτό το νέο και πρόσφορο για την παγκόσμια αγορά πεδίο.

Το τι θα δούμε λοιπόν σε δύο ημέρες στην Ρώμη, ίσως να αποτελεί μεγάλη έκπληξη για όλους μας. Θα είναι scooter; Θα είναι μοτοσυκλέτα; Θα έχει τρεις ρόδες;

Υπομονή…


 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 17:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon