.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 15:25

Μια… ντουζίνα από Ducati Hailwood Replica

 

Ακριβή αντίγραφα μιας ιστορικής μοτοσυκλέτας για… ακριβά γούστα!

Φέτος, συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ιστορικής σημασία νίκη της Ducati στο Isle of Man το 1978, όταν ο Mike “Τhe Bike” Hailwood, με μια πρωτότυπη 900 ΙΟΜ ΤΤ , τερμάτισε πρώτος στο “νησί”,  κατακτώντας παράλληλα και το πρωτάθλημα TT της χρονιάς εκείνης.

duc hailwood replica 1

Την μοτοσυκλέτα αυτή, η οποία εκτίθεται στο μουσείο της Ducati, έχει σκοπό να αναπαράγει σε 12 πιστά αντίγραφα  η Vee Two, μια εταιρεία από την Αυστραλία που ειδικεύεται στα κλασικά  Μπολονέζικα δίτροχα, έχοντας στο ενεργητικό της μερικές απίστευτες δημιουργίες.

Δεν πρόκειται απλά για μια αντιγραφή, η Vee Two έχει στα χέρια της τα αυθεντικά μηχανολογικά σχεδιαγράμματα για τον κινητήρα και το πλαίσιο, πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά, ακόμα και τα καλούπια που χρησιμοποίησε η Ducati για την δημιουργία του μοναδικού L2 των 883 κ.εκ., με τους άξονες κίνησης των εκκεντροφόρων που έφεραν κωνικά γρανάζια.

Βαφή, αυτοκόλλητα και όποιο άλλα διακοσμητικό θα αναπαραχθούν με τρομερή προσήλωση στην λεπτομέρεια ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αυθεντικό.

duc hailwood replica 4

Ακόμα και οι αναρτήσεις, τα δύο μονά αμορτισέρ της Gringer πίσω και το πιρούνι της Marzocchi μπροστά, παρά το ότι δεν μπορούν να βρεθούν σε original μορφή και καλή κατάσταση, έχουν δοθεί παραγγελία στην Ohlins Αυστραλίας, ώστε να δημιουργηθούν ακριβή αντίγραφα, με σύγχρονα όμως εσωτερικά μέρη.

Αυτή είναι και η γενικότερη φιλοσοφία που διέπει όλο το εγχείρημα, παρά το ότι η εξωτερική εμφάνιση θα είναι προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, θα υπάρχουν βελτιώσεις στα σημεία, ώστε η συνολική απόδοση των 12 αυτών μοτοσυκλετών να είναι καλύτερη από αυτή της αυθεντικής, πρωτότυπης μοτοσυκλέτας.

duc hailwood replica 2

Ο κινητήρας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας και παρά το ότι θα δείχνει πανομοιότυπος με αυτόν που χειριζόταν ο Hailwood στο IOM TT, θα είναι βελτιωμένος εσωτερικά, με τους ανθρώπους της Vee Two να κάνουν λόγο για υψηλότερη απόδοση από τους 86 ίππους του πρωτότυπου.  

Τιμή; Δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη και δεν πρόκειται να ανακοινωθεί. Σε κάθε περίπτωση όμως, προσιτή δεν θα είναι… όταν ένας αναπαλαιωμένος κινητήρας από ΜHR900 του 1981 χρεώνεται στα 10.000+ ευρώ από την Vee Two, φανταστείτε πόσο θα χρεώσουν μια replica σαν και αυτή…   

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 15:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon