.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 12:57

The world off road -Άκης Τεμπερίδης - Βούλα Νέτου

 


Ο γύρος του κόσμου σε 1177 μέρες

 


Ο Άκης Τεμπερίδης είναι από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους στο χώρο του αυτοκινήτου, με θυτία και στην μοτοσυκλέτα, στο περιοδικό 2 ΤΡΟΧΟΙ. Είναι ένας πραγματικά γρήγορος αναβάτης ή οδηγός, ανάλογα τις ρόδες που  "καβαλά," με όνειρα και φιλοδοξίες που απομακρύνονται ακρετά από τα σύνορα της χώρας μας.

Με τον Άκη και τη Βούλα βρεθήκαμε λίγο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον γύρο του κόσμου, με όχημα ένα Land Rover Discovery 3, όταν δοκίμαζαν για τελευταία φορά το ειδικά εξοπλισμένο jeep στο οποίο θα ζούσαν τα επόμενα χρόνια. Μετά από 1177 ημέρες, το ζευγάρι τελείωσε το μοναδικό αυτό ταξίδι στο οποίο έζησαν καταστάσεις αδύνατες να συλλάβει ο  ανθρώπινος νους.

Πλέον, το ζευγάρι των ανήσυχων Ελλήνων βρίσκεται στην Τανζανία για λίγο καιρό και το αυτοκίνητο, μαζί με τον εξοπλισμό που συνόδευσε την αποστολή, εκτίθενται στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, "ΝΟΗΣΙΣ".

Μεταφέρουμε αυτούσια από το theworldoffroad.com

"Είμαστε μακριά αλλά τόσο κοντά. Όταν σήμερα πήραμε τις φωτογραφίες που έβγαλε ο Γιώργος Παπαδόπουλος στο Noesis, σχεδόν δακρύσαμε. Ο "καρίμπου" μας μόνος μεν αλλά σε μεγάλες δόξες μέσα στην καλοφωτισμένη αίθουσα του Νόησις και τριγύρω του η μικρή ιστορία του ταξιδιού μας. Η σκηνούλα μας, το τραπεζάκι με το τραπεζομάντηλο από το Μάλι, τα κυπελλάκια μας και ο "Πακιστανός" - το πετρογκάζ μας - είναι εκεί, όπως κάθε βράδυ που τα βγάζαμε στη φόρα και κατασκηνώναμε.

Η έκθεση αυτή που μας έκαναν την τιμή να οργανώσουν οι άνθρωποι του Νόησις - με πρωτεργάτη το Μιχάλη Γκαβέζο, παλιό συνάδελφο, φίλο και πρώτο μου αρχισυντάκτη στο Auto Moto, εμάς εδώ στην Τανζανία, μας γεμίζει με συγκίνηση.

Να είναι καλά η Sony Hellas που στήριξε την προσπάθεια, Εσάς και τα παιδιά σας, μία επίσκεψη στο Noesis θα σας ταξιδέψει όπως πάντα σε κόσμους μαγικούς και αυτή τη φορά και στο μικρόκοσμο του TheWorldOffroad."

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Από την 1η Φεβρουαρίου επισκεπτείτε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και κάντε νοερά το γύρο του κόσμου, μέσα από την ελληνική αποστολή TheWorldOffroad.
Μέχρι τα τέλη Απριλίου, το αυτοκίνητο της αποστολής, ένα ειδικά εξοπλισμένο Land Rover Discovery3, θα βρίσκεται σε δική του αίθουσα και γύρω του έχει στηθεί μία έκθεση από την οποία μπορείτε να πάρετε μία γεύση από την ελληνική αποστολή που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από 1177 ημέρες.

Στην έκθεση, που στήθηκε με την υποστήριξη της Sony Hellas θα γνωρίσετε τη διαδρομή που ακολούθησε το ζευγάρι των Ελλήνων ταξιδιωτών και να πάρετε μία γεύση από τις περιπέτειες που βίωσαν. Στο video wall που έχει στηθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από τα βίντεο ημερολόγια που κινηματογραφούσαν κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους για το ίντερνετ αλλά και από παρουσιάσεις τους σε εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης.

Η αποστολή TheWorldOffroad στηρίχθηκε από το περιοδικό 4Τροχοί, το Ράδιο Θεσσαλονίκη και άλλους χορηγούς από την Ελλάδα. Τα μέλη της, ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, ο Άκης Τεμπερίδης και η Βούλα Νέτου, κάλυψαν συνολικά 167.500 χιλιόμετρα σε 67 χώρες και των πέντε ηπείρων και επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από τρισήμισι χρόνια γεμάτοι εμπειρίες. Η περιπέτειά τους ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα και μας μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα, ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους ανθρώπους: ότι αξίζει να κυνηγήσει κάποιος ακόμη και τα πιο τρελά του όνειρα...

Info: Έκθεση TheWorldOffroad, 1 Φεβρουαρίου – 17 Απριλίου 2011, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης - Θέρμης - Τ.Θ. 60330 - 570 01 Θέρμη Τηλέφωνο: 2310 483 000 Φάξ: 2310 483 020,

www.noesis.edu.gr
Υποστηρικτής: Sony Hellas

Φωτογραφίες

theworldoffroad.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 18:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon