.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 08:17

Μπρελόκ... Toby Price

 

Απίθανο αξεσουάρ με τον Αυστραλό νικητή του Dakar 

Ο νικητής του Rally Dakar 2016 και εργοστασιακός αναβάτης της ΚΤΜ, Toby Price παρουσίασε ένα απίθανο μπρελόκ κλειδιών, στο οποίο φαίνεται ο ίδιος δίπλα στο εργοστασιακό KTM 450 Rally.

toby price 4

Ο Toby Price είναι γνωστός τόσο για τον χαλαρό, φιλικό του χαρακτήρα όσο και για το κορυφαίο ταλέντο του, αλλά κυρίως για το ότι είναι ένας από τους πλέον σκληροτράχηλους Off-Road αναβάτες του κόσμου! Και μάλλον ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι ΤΟΣΟ σκληρός, όσο ο Toby.

Τον Απρίλιο του 2013, ο Toby Price είχε τσακιστεί άσχημα στις Η.Π.Α., στο Πρωτάθλημα AMA Hare and Hound, σπάζοντας 3 σπονδύλους και τον αντίχειρα του. Μάλιστα επειδή ήταν ανασφάλιστος στις Η.Π.Α., πήρε την ευθύνη να τον μεταφέρουν (με κίνδυνο παράλυσης) στην Αυστραλία για να χειρουργηθεί.

toby price 3

Ο παλαβός δεν άργησε να επανέλθει στην αγωνιστική δράση, και τον Δεκέμβριο συμμετείχε στο Red Bull Day in The Dirt στην Καλιφόρνια όπου τερμάτισε 2ος.

Το 2014 κέρδισε την Ε3 στο ISDE της Αργεντινής, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στο Rally Dakar το 2015, όπου και τερμάτισε τρίτος στη γενική κατάταξη των μοτοσυκλετών! Την ίδια χρονιά στον αγώνα Finke Desert Race ένα μεγάλο κλαδί τρύπησε τη μπότα του, σπάζοντας τον δεξιό του αστράγαλο και το πόδι του! Σα να μην έτρεχε τίποτα, ο Price συνέχισε, ήταν πρώτος στον πρόλογο, και κατόπιν κέρδισε ΚΑΙ τις δύο μέρες του αγώνα!

toby price 1

Το 2016 ο Price ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του Rally Dakar, κερδίζοντας 5 μέρες συνολικά, ενώ στο τέλος ήταν πρώτος με διαφορά 40 (!) λεπτών από τον δεύτερο! Έγινε έτσι ο πρώτος Αυστραλός που κέρδισε οποιαδήποτε κατηγορία στο Dakar, και ο πρώτος αναβάτης που το έκανε μόλις στη δεύτερη του απόπειρα!

toby price 2

Την ίδια χρονιά, στην Αυστραλία, ο απίθανος Price πήρε μέρος στον Finke Desert Race ΤΟΣΟ στα αυτοκίνητα ΟΣΟ ΚΑΙ στις μοτοσυκλέτες! Όποτε τερμάτιζε τον αγώνα με το αυτοκίνητο, έμπαινε σε ελικόπτερο, πήγαινε πίσω στην έναρξη της ημέρας και συμπλήρωνε την ίδια διαδρομή με μοτοσυκλέτα! Τελικά τερμάτισε 2ος στα αυτοκίνητα και 1ος στις μοτοσυκλέτες, παίρνοντας τη νίκη για... 5η φορά!

Στο Dakar του 2017 ο Αυστραλός είχε πτώση, σπάζοντας το μηριαίο του οστό. Σιγά τα αυγά (για τον Price μόνο). Οκτώ εβδομάδες αργότερα, αγωνίστηκε στον αγώνα Adelaide Clipsal 500 με φορτηγό!

Και στον Finke της ίδιας χρονιάς έτρεξε στα buggy, όπου ήταν 3ος μέχρι να εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη.

toby price 6

Το 2018, παρόλο που δεν είχε οδηγήσει σχεδόν καθόλου τη μοτοσυκλέτα του την προηγούμενη χρονιά, πήρε μέρος στο Dakar, και βγήκε 3ος, ενώ για να το γιορτάσει... ήπιε σαμπάνια μέσα από τη βρώμικη μπότα που φόραγε στα 9.000 χιλιόμετρα του Rally Dakar 2018!

Τώρα, μπορείτε να έχετε συνέχεια δίπλα σας τον tough m*therf*cker Toby Price, με το μπρελόκ που τον δείχνει κομπλέ με γενειάδα και μακρύ μαλλί, πίσω από την αγωνιστική του μοτοσυκλέτα. Αρκεί να περιμένετε λίγο, γιατί ήδη εξαντλήθηκε -αλλά θα επανακυκλοφορήσει.

Το μπρελόκ μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 09:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon