.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 13:41

Ο δήμαρχος του Λονδίνου απευθύνει έκκληση στους κατασκευαστές

 

“Φτιάξτε μοντέλα με ισχυρή αντικλεπτική προστασία!”

 

H κατάσταση με την σχετιζόμενη με τους δύο τροχούς εγκληματικότητα στο Λονδίνο, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και προσπάθεια καταστολής, με τα περιστατικά που καταγράφονται να παραμένουν σταθερά ψηλά σε αριθμό.

Αστυνομία, δημοτική αρχή και κυβέρνηση, έχουν προσπαθήσει με πολλούς άμεσους ή έμμεσους τρόπους να καταπολεμήσουν το φαινόμενο που χαρακτηρίζεται ως μάστιγα  για την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Το 2017, σημειώθηκα συνολικά 14.000 κλοπές δίτροχων στο Λονδίνο (κυρίως scooter), με τα οχήματα αυτά να χρησιμοποιούνται στη συνέχεια, ως μέσα για την διάπραξη 23.430 εγκληματικών ενεργειών. Τα ποσοστά αυτά, καταδεικνύουν μια αύξηση της τάξεως του 163% σε σχέση με το 2016!

Λογικό είναι λοιπόν όλη η προσοχή των φορέων να εστιάζεται στις κλοπές, οι οποίες απ ότι φαίνεται, αποτελούν και την “ρίζα” του όλου προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, διοργάνωσε ένα συνέδριο για την αντιμετώπιση  του φαινομένου και μεταξύ άλλων, προσκάλεσε και εκπροσώπους των εταιρειών Honda, Suzuki, Yamaha, BMW και Piaggio.

Ο Khan, ούτε λίγο – ούτε πολύ, ζήτησε από τα παρευρισκόμενα στελέχη της μοτοσικλετιστής βιομηχανίας, να μεταφέρουν στα κεντρικά των εταιρειών που εκπροσωπούν, μια έκκληση για την κατασκευή μοντέλων, με πιο ισχυρή αντικλεπτική προστασία!

Xαρακτηριστικά,  ο δήμαρχος δήλωσε μετά το τέλος του συνεδρίου: “Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε βοήθεια από τους κατασκευαστές, στην προσπάθεια μας να καταστείλουμε το έγκλημα και ειδικά τις κλοπές. Το θέσαμε απλά, η υφιστάμενη σχεδίαση των δίτροχων, τα κάνει πολύ ευάλωτα στην κλοπή και αυτός είναι ένας τομέας ο οποίος θα πρέπει να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, με νέες καινοτομικές λύσεις. Πρέπει οι κατασκευαστές να προστατεύουν τους πελάτες τους και να μας υποστηρίξουν στην προσπάθεια μας να “καθαρίσουμε” τους δρόμους από το έγκλημα”.

Με την σειρά του, εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε τα ακόλουθα: “Xαιρετίζουμε την πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος και συντασσόμαστε με αυτή. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια συντελεσθεί ώστε να καταστεί δυνατή μια ισχυρότερη αντικλεπτική προστασία στα δίτροχα, θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό το έγκλημα που σχετίζεται με αυτά.”


 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 21:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon