.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 13:50

Yamaha: Το ιστορικό YA-1 σε μοντέλο χαρτοτεχνίας!

 

Κατεβάστε δωρεάν τα σχέδια από το διαδίκτυο και φτιάξτε το

 

Η Yamaha γιορτάζει τα 20 χρόνια χαρτοτεχνίας της εταιρείας με ένα νέο, απίθανα ρεαλιστικό ιστορικό μοντέλο. Κατεβάστε δωρεάν μέσω διαδικτύου τα σχέδια του YA-1, της πρώτης μοτοσυκλέτας της ιαπωνικής εταιρείας, σε κλίμακα ¼, και φτιάξτε μόνοι σας το μοντέλο!

yamaha ya1 papercraft 1

Η πρώτη μοτοσυκλέτα χαρτοτεχνίας που έδωσε στους φαν της η Yamaha ήταν το θρυλικό VMax, το 1997. Από τότε η σελίδα του Ιάπωνα κατασκευαστή έχει γιγαντωθεί και περιλαμβάνει δεκάδες μοντέλα μοτοσυκλετών, αλλά και ζώων, ευχετήριων καρτών, κλπ.

yamaha ya1 papercraft 17

Εσείς μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν όλα τα σχέδια για τα παραπάνω μοντέλα, ενώ κατόπιν θα χρειαστεί να τα τυπώσετε, να τα κόψετε με ψαλίδι, και να τα κολλήσετε. Φυσικά όλα αυτά απαιτούν χρόνο αλλά και χρήμα. Για παράδειγμα, το κιτ του YA-1 απαιτεί να τυπώσετε κοντά στις… 35 σελίδες, πριν αρχίσετε το κόψιμο και το κόλλημα. Καλή υπομονή!

yamaha ya1 papercraft 10

Το κιτ του YA-1 έρχεται σε 2 εκδόσεις, τη normal που απαιτεί χαρτί και κόλλα για όλα τα εξαρτήματα, και τη special edition στην οποία θα χρησιμοποιείσετε… σπάγκο για να φτιάξετε τις ακτίνες των τροχών!

yamaha ya 1 3

Το μοντέλο YA-1 ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα της Yamaha. Βγήκε στην παραγωγή το 1955, ως μια ιδέα του Genichi Kawakami, του προέδρου της τότε εταιρείας μουσικών ειδών Nippon Gakki, που έπειτα μετονομάστηκε σε Yamaha. Έκτοτε το YA-1 έχει κερδίσει τη θέση του ανάμεσα στα 240 μνημεία της ιαπωνικής τεχνολογίας μεταφορικών μέσων.

yamaha ya 1 18

Μεταξύ άλλων το YA-1 κέρδισε τους 2 πιο γνωστούς αγώνες στην Ιαπωνία, την ανάβαση του όρους Fuji, και τον αγώνα 1st Asama Highlands Race.

yamaha ya1 papercraft 15

Το κιτ του YA-1 μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ.

Φωτογραφίες χάρτινου YA-1

Φωτογραφίες YA-1

Βίντεο

Δείτε βίντεο-κάψιμο, με οδηγίες για το πώς θα... πλέξετε τους τροχούς!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 13:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon