.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 13:48

Πανεπιστημιακή έρευνα υπόσχεται τριπλάσια αυτονομία των e-οχημάτων!

 

Νέες μπαταρίες αυξημένης χωρητικότητας

 

Τα αποτελέσματα μια έρευνας που βρίσκεται υπό εξέλιξη στο πανεπιστήμιο του Waterloo του Καναδά, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το μέλλον των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αφού φαίνεται πως επιλύουν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, αυτό της αυτονομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του πανεπιστήμιου, ένας νέος τύπος ανοδίου κατασκευασμένος από λίθιο, μπορεί ακόμα και να τριπλασιάσει την χωρητικότητα των μπαταριών, προσδίδοντας αντιστοίχως και τριπλάσια αυτονομία στα οχήματα που τις χρησιμοποιούν.

“Mε την συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούν να παραχθούν οικονομικές, ασφαλείς και με μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίες για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Quanquan Pang, ο οποίος ηγείται της έρευνας αυτής.

Αυτή είναι η δεύτερη σημαντική είδηση μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, που αφορά σε μια καινοτομία στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και συγκεκριμένα των μπαταριών. Είχε προηγηθεί τον Οκτώβριο, η αναφορά στις Solid Sate τύπου μπαταρίες, οι οποίες με την σειρά τους, επιλύουν σημαντικά προβλήματα, όπως μέγεθος, βάρος και χωρητικότητα.

Είναι προφανές ότι κατασκευαστές και επιστημονικές ομάδες, επενδύουν πολύ σοβαρά πλέον πάνω στον τομέα αυτό και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και κλιμακούμενες με γεωμετρικό πρόοδο στο άμεσε μέλλον.

Ίσως η ηλεκτροκίνητη εποχή για τα οχήματα μας, να είναι πολύ πιο κοντά από όσο υπολογίζαμε.   

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 13:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon