.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 10:08

Arnold Schwarzenegger

 

Βραβεύτηκε ως ο μοτοσυκλετιστής της χρονιάς

 



Για λάθος λόγους όμως! Η αμερικάνικη μοτοσυκλετιστική ένωση (AMA) ψηφίζει κάθε χρόνο για τον μοτοσυκλετιστή της χρονιάς που αυτός, δεν είναι απαραίτητο να είναι και ο καλύτερος! Έτσι, ο κυβερνήτης της California, Arnold Schwarzenegger, ψηφίστηκε ως ο χειρότερος μοτοσυκλετιστής της χρονιάς λόγω ενός νέου νόμου που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, συμφώνησε για την επιβολή νέου νόμου σχετικά με τον θόρυβο των εξατμίσεων των μοτοσυκλετών, καθώς και για νέα όρια. Τα όρια που επέβαλε βρίσκονται πολύ κοντά στα επίπεδα των αυτοκινήτων και είναι κάπως δύσκολα να επιτευχθούν.
Θυμίζουμε με το όριο θορύβου για τις μοτοσυκλέτες κυμαίνεται ανάμεσα στα 78 και 84 decibel και εξαρτώνται άμεσα από την κίνηση του οχήματος. Διαφοροποιούνται δηλαδή πριν ή μετά τα 50 χ.α.ω. και αυτό ισχύει από το 1979 στην Καλιφόρνια.

Με τον νέο νόμο ουσιαστικά ο κυβερνήτης της California στέλνει τους ανεξάρτητους κατασκευαστές εξατμίσεων στα σπίτια τους μιας και αναφέρονται πλέον ως αντικατάσταση μόνο τα πιστοποιημένα συστήματα εξατμίσεων.
Η αμερικάνικη ένωση ξεσηκώθηκε γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τα αυτοκίνητα τα οποία μπορούν να αλλάξουν τελικό εξάτμισης με after market, ακόμη και ολόκληρο το σύστημα, στο κατάστημα της γειτονιάς τους, με μικρή αξία.Governor-Arnold-Schwarzenegger-zero-motorcycle-635x803_800x600

Μία εργοστασιακή εξάτμιση για μοτοσυκλέτα παραγωγής, είναι ιδιαίτερα ακριβή και εκτός από την τσέπη των ιδιωτών, την ένωση ενδιαφέρει και η ζημιά που θα γίνει στο εμπορικό και παραγωγικό τμήμα της Καλιφόρνια.
Γι’ αυτό λοιπόν, τον βράβευσαν ως τον χειρότερο μοτοσυκλετιστή της χρονιάς, αν και όντας ο ίδιος κάτοχος και αναβάτης δικύκλου, θεωρούν πως θα έπρεπε να γνωρίζει τι υπογράφει. Για να τον “τιμήσουν” τον βράβευσαν πάνω σε μία Venom Zero η οποία δεν ακούγεται καθόλου μιας και είναι ηλεκτρική.
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 19:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γιώργος Λεγάκης Kawasaki ZX 10R - Ανακλήσεις στην Αμερική »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon