.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 12:41

Harley - Davidson: Στροφή σε πιο “ευρωπαϊκές” φόρμες μοντέλων;

 

Κατοχύρωσε δύο νέες ονομασίες στην... ΕΕ!

 

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε ότι η Harley-Davidson κατοχύρωσε την ονομασία “Bronx” για εμπoρική χρήση και ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να αφορά σε ένα μοντέλο αστικού - commuter προσανατολισμού.

Τώρα όμως έχουμε άλλες δύο κατοχυρώσεις, με τις ονομασίες “48x” και “Pan America”, ο φάκελος των οποίων όμως υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πνευματικής Ιδιοκτησίας, αντί για τον αντίστοιχο φορέα των Η.Π.Α., όπως θα περίμενε κανείς.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα θα έχουν μια πιο “ευρωπαϊκή υπόσταση”, με την έννοια ότι θα υιοθετούν στοιχεία  από την μοτοσικλετιστική φιλοσοφία της Γηραίας Ηπείρου, που θέλει τα δίτροχα πιο sport και πιο ελαφριά, σε σχέση με τα “αμερικάνικα”.

Σίγουρα η Harley-Davidson δεν μπορεί να μείνει με τα “χέρια σταυρωμένα” όταν στην Ευρώπη τα νεορετρό είναι πλέον μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες μοντέλων, με τις BMW, Triumph, Ducati και Moto Guzzi να “κλέβουν” πελάτες ακόμα και από την απέναντι  όχθη του Ατλαντικού.

Τώρα σε ότι αφορά στην ονομασίες, το 48x, σαφώς και παραπέμπει στο Forty-Eight μοντέλο της Harley-Davidson, με την προσθήκη του “x” να υποδηλώνει ένα πιο sport χαρακτήρα. To Pan America από την άλλη, ίσως να αφορά σε μια τουριστική υλοποίηση αλλά με ευρωπαϊκά δεδομένα σε ότι αφορά σε βάρος, εξοπλισμό και ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Harley-Davdidson έχει δηλώσει ανοικτά ότι αντιμετωπίζει… δημογραφικά προβλήματα, αφού  το πελατειακό της κοινό δεν ανανεώνεται  με νέο αίμα και ψάχνει να βρει τρόπους ώστε να προσελκύσει αναβάτες στις τάξεις της.

Ίσως λοιπόν ένα άνοιγμα στην Ευρώπη να είναι μια από τις λύσεις αλλά γνωρίζει ότι θα πρέπει να κινηθεί με άλλα δεδομένα. Οι ευρωπαίοι μοτοσικλετιστές είναι σίγουρα πιο δεκτικοί σε ενδεχόμενες αλλαγές της κλασικής φόρμας των Harley-Davidson σε σχέση με τους αμερικανούς, οι οποίοι έχουν μια ισχυρή προσκόλληση στην παράδοση.

Άλλωστε η δέσμευση για 100 νέα μοντέλα μέσα σε χρονικό ορίζοντα 10ετίας, δεν μπορεί να αφορά αποκλειστικά την αγορά των ΗΠΑ.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις όποιες εξελίξεις λοιπόν! 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 12:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon