.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 15:55

Helli – Κράνος αποστέλλει SOS μήνυμα σε περίπτωση ατυχήματος

 

Μια start-up προσπάθεια από το Πακιστάν

 

Το Helli μπορεί να μοιάζει σαν ένα συνηθισμένο μοτοσυκλετιστικό κράνος αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο. Δομικά και πρακτικά επιτελεί τον ρόλο που του αρμόζει, ωστόσο εκεί που το Helli διαφέρει, είναι στον εξοπλισμό του. Φέρει GPS, Bluetooth, παλμογράφο, μικρόφων και ακουστικά καθώς και κάμερα συνεχούς καταγραφής στο μπροστινό του μέρος. Επιπρόσθετα, έχει LED φώτα στο πίσω μέρος του, σε διάταξη αντίστοιχη με αυτή της ουράς μιας μοτοσυκλέτας και μέσω ασύρματης σύνδεσης αυτά ανάβουν σε περίπτωση που ο αναβάτης πατήσει φρένο ή βγάλει φλας.

Σε περίπτωση ατυχήματος, αποστέλλεται ένα τυποποιημένο SMS μήνυμα βοήθειας και στα συγγενικά ή κοντινά πρόσωπα που έχει ορίσει ο αναβάτης, καθώς και στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο της περιοχής, μαζί με τις συντεταγμένες του GPS.

Το Helli είναι μια start-up προσπάθεια από μια ομάδα Πακιστανών, οι οποίοι θέλουν να βελτιώσουν την τραγική κατάσταση με τα τροχαία ατυχήματα στην χώρα τους. Δυστυχώς, μόνο το 10% των αναβατών στο Πακιστάν φορά κράνος και σε αυτό ρόλο παίζει επίσης και το κόστος αγοράς, που δεν είναι δυνατό να καταβληθεί από όλους.

Για αυτό, το Helli θα έχει μια πολύ χαμηλή τιμή που εκτιμάται ότι δεν θα ξεπερνά τα 100 δολάρια.

Σκοπός της όλης προσπάθειας, είναι να βελτιωθούν σε όποιο βαθμό είναι δυνατό κάποια –σοκαριστικά!-  νούμερα και ποσοστά που αφορούν τα ατυχήματα στο Πακιστάν. Καθημερινά, χάνονται 15 ανθρώπινες ζωές σε τροχαία, εκ των οποίων σε ποσοστό 83% εμπλέκονται δίτροχα, ενώ ο  μέσος χρόνος διακομιδής ενός τραυματία τροχαίου στο νοσοκομείο είναι 4,7 ώρες!  

Περισσότερα για το Helli, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Ακολουθεί ένα σχετικό video: 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 15:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon